(video) Un nou caz de contrabandă cu mașini furate, ascunse în Moldova. Șapte au fost sechestrate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Direcției Investigare Criminalitate Transfrontalieră și Direcției Urmărire Penală din cadrul Poliției de Frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță investigarea altor trei bărbați bănuiți de contrabandă cu mașini. Bunurile au fost furate din țări precum Franța, Italia și Olanda, fiind estimate la peste 4.2 milioane de lei.

Cu excepția unui Range Rover Vogue care a fost ridicat în punctul de trecere a frontierei Leușeni, alte șase automobile de model Mercedes-Benz CLA, Range Rover Sport, Toyota RAV și CH-R, toate fabricate după 2020, au fost ridicate după trei luni de documentare a schemei.

Mai exact, urmare a cooperării cu autoritățile din Franța, au avut loc 10 percheziții în Chișinău și Hîncești. Anume din raionul Hîncești sunt originari cei trei bănuiți, cu vârste de 35, 38 și 45 de ani.

Unele din mașinile aduse prin contrabandă erau anunțate ca furate în Uniunea Europeană. Altele au fost aduse în Moldova cu numerele de înregistrare ale agregatelor falsificate. 

Urmare a perchezițiilor, în cadrul cărora au fost ridicați și peste 170.000 lei (în euro și dolari) care ar proveni din activitate infracțională, cheie universală de pornire a mașinilor furate și alte obiecte importante cauzei penale, PCCOCS le-a prezentat învinuirile.

Totodată, în același dosar în Franța sunt investigați alți doi cetățeni ai Republicii Moldova!

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Mașinile au fost ridicate în scopul eventualei aplicări a sechestrului, în vederea confiscării în folosul statului.

Vezi și: (video) Porsche, Mercedes, BMW, Audi de circa 2.000.000 lei au fost aduse prin contrabandă pentru a le vinde piesele

Cmentariile sunt închise