(video) Un nou trend? În Republica Moldova încep să fie aduse maşini electrice accidentate?

O nouă “direcţie de afaceri” începe să ia uşor amploare printre cei care se ocupă de importul maşinilor accidentate? De curând, un cititor din România ne-a expediat la adresa redacţiei câteva imagini cu o Tesla Model S parcată în terminalul vamal Albiţa.

Electromobilul este lovit în partea frontală dreapta, i-ar fi crăpat parbrizul, dar şi câteva geamuri laterale, motiv pentru care au fost acoperite cu o folie. (O menţiune aparte i-ar fi şi jantele custom; s-a întâmplat ceva cu cele originale?)

Este mai mult decât clar că acest automobil electric nu a fost scos din Republica Moldova pentru a fi exportat, ci s-ar pregăti totul pentru a fi introdus pe teritoriul ţării noastre dacă cumva nu a fost reţinut de autorităţile de la vamă, asta pentru că de obicei astfel de vehicule trec frontiera şi stau pe tot parcursul acestui proces pe alte maşini cu platforme, dar nu “pe jos”.

În cazul în care se va aduce doar pentru piese, înseamnă că avem deja specialişti care ştiu să le manipuleze şi cunosc cum se repară chiar şi un electromobil sofisticat. Iar dacă acest Model S va fi reparat în totalitate şi va ajunge să fie vândut/exploatat pe drumurile publice, afaceriştii vor avea oricum de câştigat, asta pentru că taxa pentru vămuire este egală cu zero pentru maşinile electrice, comparativ cu cea pentru cele cu motoare cu ardere internă, în ambele cazuri fie şi ele avariate.

Vezi şi: Auto Inspect: Atenție la mașinile electrice avariate! Un Renault Zoe accidentat frontal a fost importat de curând în Moldova

Chiar astăzi am scris despre faptul că 10 ţări europene susţin cererea Danemarcii de interzicere, la nivel european, a vehiculelor diesel şi pe benzină până în 2040. Acest lucru ar însemna o veste excelentă pentru importatorii de maşini rulate/accidentate din afara UE, asta pentru că europenii vor căuta cum să scape de “vechituri” şi vor trece pe electromobile.

Totuşi, pentru a contracara acest fenomen, un alt grup de ţări îşi doresc în paralel oprirea vânzărilor de autovehicule second-hand din Europa de Vest către cea de Est, iar acest lucru va închide semnificativ “robinetul” pentru afacerişti. Astfel, dacă Republica Moldova nu va fi membră a Uniunii Europe până atunci, vom vedea mai multe maşini electrice accidentate importate decât unele cu motoare cu combustie.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi: (foto) Un BMW X6 M accidentat a fost adus în Chişinău din America. Iată în ce stare este

Vezi şi: (foto) Un sedan Tesla Model S a fost surprins avariat în Ialoveni

Vezi şi: (foto) Un sedan Tesla Model S, transportat într-o stare deplorabilă prin Găgăuzia

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/