in , ,

(video) Un rege african a cumpărat pentru familie şi rude 120 de BMW-uri şi 19 Rolls-Royce-uri

Revoltă maximă într-un stat din sudul Africii împotriva regelui local Mswati al III-lea. După ce anul trecut, la aniversarea sa de 50 de ani, a decis să schimbe denumirea ţării în eSwatini, oficial Regatul Eswatini (în trecut Regatul Swaziland), mai nou a decis “să-i arate poporului un nou deget mijlociu”, potrivit opoziţiei.

Monarhul extravagant al unei ţări aflate în mizerie a cumpărat pentru toate rudele sale o flotă de BMW-uri, alături de alte 19 Rolls-Royce-uri! Mai mult, acesta s-a gândit să le aducă în ţară pe cele mai scumpe pe ascuns, pe un drum nepopular, pe camioane cu platforme şi învelite în pelicule, însă se pare că nu toţi locuitorii pot fi prostiți.

Pentru toate automobilele ar fi cheltuit în jur de 13 milioane de lire sterline (peste 15 mln de euro).

Vezi şi: (foto/video) Rolls-Royce a terminat şi a livrat cea mai mare comandă de maşini din istoria sa

Drept urmare, fotografiile în cauză au ajuns în spaţiul online și au provocat instantaneu un val de indignare. Potrivit filialei ziarului Times din regiune, secretarul general al partidului de opoziție a spus că monarhul “a arătat literalmente degetul mijlociu tuturor locuitorilor” și a lăsat să se înțeleagă că singura lege pentru el este el însuși.

Drept urmare, opoziția îndeamnă locuitorii să organizeze proteste în care să ceară demisia lui Mswati și să nu renunţe până nu-şi va părăsi postul.

Salariul mediu în Swaziland este estimat la doar 10.000 lire sterline pe an – ceea ce înseamnă că un muncitor obișnuit ar trebui să muncească timp de 70 de ani pentru a-și permite un Rolls-Royce, notează Daily Mail.

Vezi şi: (foto) Maşinile din colecţia unui vicepreşedinte african, în valoare de 27 de milioane de dolari, vândute

eSwatini este una dintre cele mai mici țări din Africa. Timp de mai mulți ani a avut de profitat de pe urma faptului că era situată la periferia Africii de Sud, unde era instituit apartheid-ul. În prezent, eSwatini se confruntă cu dificultăți economice și politice după procesul de democratizare din statele învecinate.

eSwatini s-a clasat pe locul 144 din 189 în cel mai recent Index al ONU pentru Dezvoltare Umană. Aproximativ două treimi din 1.4 milioane de locuitori ai țării trăiesc sub pragul sărăciei.

Ce ţine de regele local, acesta are nu numai o avere estimată la peste 200 de milioane de dolari, ci o familie mare: 14 soţii, peste 25 de copii şi evident un cerc larg de rude. Este unul dintre numeroşii fii ai regelui Sobhuza al II-lea (care a avut 70 de soții, 210 copii și în momentul decesului peste 1000 de nepoți) și singurul copil al mamei sale, Ntombi Tfwala. S-a născut la spitalul Raleigh Fitkin Memorial cu patru luni înainte ca Swaziland să-și câștige independența față de Marea Britanie.

Vezi şi: (video) Investigaţie: Cum Kim Jong-un a făcut rost de un Mercedes Pullman şi un Maybach blindat

Iti place articolul?