(video) Un şofer, reţinut după o urmărire cu împușcături: “De ce în filme arată că poți fugi de polițiști?”

Un filmuleţ al poliţiei ruse, care arată cum s-a urmărit un şofer prin regiunea Krasnoiarsk, a devenit viral inclusiv datorită întrebării pe care bărbatul o pune după ce a fost încătuşat.

El a încercat să scape de oamenii legii, iar aceştia din urmă au fost nevoiţi să tragă focuri de armă în roţi pentru a-l putea opri într-un final.

Incidentul a avut loc în noaptea de 7 aprilie în orașul Acinsk. Un echipaj de patrulare a observat o Toyota care trecuse o intersecție la culoarea roşie a semaforului. Șoferul a ignorat ordinele repetate de a trage pe dreapta și a continuat să conducă, astfel încât a început o goană care a implicat câteva echipaje de poliţie pe parcurs.

“În timp ce conducea, șoferul a creat în mod repetat situații de accident care au amenințat viața și sănătatea altor participanți la trafic. Pe un drum extraurban a fost avertizat cu privire la aplicarea forţei prin utilizarea unei arme de serviciu.”

Chiar şi aşa, nu s-a oprit, ci a mai condus o anumită distanţă cu cel puţin una dintre roţi sparte. Drept urmare, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost reținut şi încătuşat, iar automobilu-i a fost transportat la parcarea specială. Stând pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie a comunicat că actele le-a uitat acasă şi a ţinut să întrebe: “De ce în filme arată că poți fugi de polițiștii din trafic?”

În cadrul documentării incidentului şoferul a fost testat şi alcoolscopic: avea 0.51 mg/l de alcool în sânge. De asemenea, s-a dovedit că în 2018 fusese deja urmărit penal pentru încălcări ale regulilor de circulaţie rutieră.

Un nou dosar i-a fost deschis în temeiul articolului 264.1 din Codul Penal al Federației Ruse “Încălcarea regulilor de circulație de către o persoană supusă unei pedepse administrative”. Acum riscă până la doi ani de închisoare.

De asemenea riscă să mai fie sancționat separat pentru conducerea fără permis, conducerea în stare de ebrietate, conducerea pe contrasens, conducerea la semnalul de interzicere a semaforului și nerespectarea cerinţelor legale de oprire.

În prezent, printr-o decizie judecătorească, șoferul stă în arest administrativ timp de 10 zile.

Vezi şi:

https://autoblog.md/rusia-un-minor-de-15-ani-a-lovit-doua-masini-de-politie-a-fugit-insa-ulterior-s-a-predat-patru-politisti-au-ajuns-la-spital/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/