(video) Un urmaș al lui Walter Chrysler vrea să cumpere compania auto de la concernul Stellantis

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În prima jumătate a acestui an, profitul operațional al Stellantis a scăzut cu 40%, veniturile au scăzut cu 14% și profitul net cu 48%. Aceste cifre deplorabile se datorează în primul rând scăderii vânzărilor în America de Nord (-16%), în ciuda creșterii generale a pieței locale.

Nu este surprinzător faptul că șeful concernului, Carlos Tavares, a amenințat deja că va închide mai multe mărci care nu aduc bani, ci doar îi pierd. După toate probabilitățile, acestea vor fi mărci americane.

În tot acest context a apărut pe scenă Frank B. Rhodes Jr, strănepotul fondatorului Chrysler, Walter Chrysler, care spune că va putea salva mărcile care se scufundă.

Frank a publicat o scrisoare deschisă în care critică actuala conducere a grupului Stellantis pentru că nu acordă suficientă atenție mărcilor nord-americane Chrysler și Dodge. Scrisoarea subliniază separat faptul că, în timp ce lucrătorii americani obișnuiți sunt concediați, șeful Stellantis primește un salariu de cel puțin 40 de milioane de dolari pe an. Potrivit lui Rhodes, acest lucru este inacceptabil în condițiile actuale de criză, iar compania trebuie să își revină urgent.

În plus, urmașul lui Walter Chrysler ridică problema distribuirii inechitabile a finanțării în cadrul concernului: nu cele mai de succes mărci precum FIAT, Alfa Romeo și Maserati primesc asistență financiară stabilă, în timp ce Chrysler a fost lăsat să moară cu un singur model și deja învechit (Pacifica).

Situația ar putea fi exacerbată de invazia pe piață a mașinilor chinezești ieftine, Rhodes indicând BYD în special dintr-un anumit motiv. Acest lucru ar putea îngropa în cele din urmă Chrysler și dealerii săi, ducând la și mai multe concedieri în masă.

Frank Rhodes vede o soluție la această situație în cumpărarea mărcilor Chrysler, Dodge, Plymouth și MOPAR de la Stellantis Group și apoi crearea The New Chrysler/Dodge Corporation. Această companie va trebui să producă mașini inovatoare, dar în același timp tradiționale. Rhodes crede că hibrizii ar putea deveni astfel de mașini. Iar însăși mărcile își vor recăpăta independența și respectul pentru rădăcinile lor americane. În același timp, se așteaptă ca gama de modele să fie cât mai diversă posibil – pentru a se potrivi tuturor gusturilor și buzunarelor.

Frank Rhodes intenționează să rezolve astfel de sarcini ambițioase cu ajutorul investitorilor cărora le pasă de păstrarea mărcilor și a locurilor de muncă americane. Cu toate acestea, întreaga industrie auto americană se află într-o situație proastă în acest moment. În mod ironic, cei mai realiști salvatori pot fi doar producătorii chinezi, care au atât bani în plus, cât și tehnologie modernă.

Într-un mod interesant, Rhodes nu are planuri pentru mărcile Jeep și Ram, care au un anumit succes în structura Stellantis. În plus, este puțin probabil ca Stellantis să fie pregătită să-și ia adio de la marca Dodge, pentru care a fost deja pregătită o familie Charger complet nouă. Însă Chrysler pe jumătate viu și Plymouth adormit ar putea să devină fără probleme obiectul tranzacției.

Vezi și: (foto) Până aici a fost să fie! Celebrul Chrysler 300C pleacă în istorie

Cmentariile sunt închise