(video) Va porni o Lada după şase luni petrecute sub apă? Experiment în Rusia

Băieţii de la Garage 54 s-au obişnuit deja în a demonstra fiabilitatea maşinilor Lada, inclusiv prin îngroparea lor în noroi sau transformarea în vehicule cu roţi de bicicletă.

De această dată echipa s-a gândit la un nou experiment neobişnuit, coborând un sedan rusesc într-un iaz pentru a sta acolo timp de şase luni, inclusiv iarna, după care să încerce să-i pornească motorul.

Automobilul a fost lăsat într-o parte nu chiar adâncă a iazului şi aceasta s-a dovedit a fi nu cea mai bună idee. În timpul iernii, apa a înghețat atât de adânc încât acoperișul mașinii s-a deformat și atunci când a fost scoasă cu o macara priveliștea nu era deloc îmbucurătoare.

Totuşi, pe “specialiştii” ruşi nu îi mai interesa cum arăta, ci doreau doar să afle dacă motorul îi poate porni. Pentru a revigora “inima” mașinii a fost nevoie mai întâi de a îndepărta bujiile și de a pompa apa din cilindri.

Vezi şi: (video) Trucul sau prostia anului 2018? Un rus a urcat într-o maşină în flăcări şi a sărit cu ea într-un iaz îngheţat

De asemenea, au scurs o cantitate semnificativă de apă din carter și au înlocuit-o cu un ulei corespunzător. Surprinzător sau nu, sistemul de aprindere de pe această Lada este suficient de puternic pentru a forma scântei după ce bujiile au fost uscate.

După aproximativ o oră de muncă, cu greu, dar motor a revenit la viață. Cu toate acestea, sistemul de alimentare cu combustibil a fost îndepărtat. Băieții au încercat să monteze un rezervor temporar, care include o sticlă de plastic cu benzină și o mică conductă, dar soluţia nu i-a ajutat prea mult.

Totuşi, ni s-au dat asigurări că după alte câteva ore de efort, după ce va fi posibilă reparaţia sistemului de alimentare cu carburant, acest motor va funcţiona. Dar perfect ca altă dată?

Vezi şi: (video) Experiment nebun. Un rus a îngropat trei maşini şi le-a dezgropat peste un an ca să vadă care porneşte

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/