(video) Viitoarele maşini Hongqi ar putea fi cele mai comode pentru intrări şi ieşiri din locuri de parcare paralele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dezvoltarea mărcii premium Hongqi (steag roşu, în traducere), prima marcă de autoturisme din China, care aparține concernului de stat FAW şi are deja o prezenţă în Europa, decurge într-un ritm, putem spune, incredibil şi extrem de rapid, dat fiind faptul că îşi vede viitorul inclusiv în maşini zburătoare, iar bugetul pentru toate dezvoltările şi tehnologiile nu se vede să aibă vreo limită!

Strategia sa anterioară prevedea o creștere a vânzărilor anuale până la 300.000 de vehicule până în 2025, însă această etapă a fost deja atinsă anul trecut, când s-au vândut 301.000 maşini! Aşadar, acum a fost adoptată o nouă strategie, iar obiectivul pentru 2025 este deja de 500.000 de unităţi, iar pe termen lung vânzările anuale ar trebui să depășească un milion!

Toate aceste cifre, dar şi altele, au fost enunţate în cadrul unei prezentări organizate într-un metaverse în seara zilei de 5 septembrie.

Anunţuri cheie:

  • Pentru a ajunge la astfel de cifre de producţie şi vânzări, în următorii trei ani vor fi introduse 13 vehicule noi, toate electrice! Conceptele a trei dintre ele, considerate cele mai importante, au fost arătate în format digital.
  • Toate vor fi construite pe o nouă platforma modulară numită FME, a cărei dezvoltare a început în urmă cu patru ani și este deja aproape de finalizare.
    • Platforma va permite crearea de EV-uri cu un ampatament variabil între 2.700 şi 3.450 mm.
    • Cele mai avansate modele vor putea parcurge peste 1.000 km fără reîncărcare.
    • Platforma va suporta încărcarea wireless a bateriei cu o putere iniţială de 30 kW, precum și schimbarea rapidă a bateriei. 
    • Cele mai puternice mașini ar trebui să prindă suta în aproximativ 3.0 secunde. 
    • Evident că vor dispune şi de un pilot automat (nivelul nu a fost deocamdată indicat).
  • Iar într-un diapozitiv a fost arătat un mod interesant de parcare paralelă. Intrarea şi ieşirea într-un spaţiu se doreşte a fi făcută prin întoarcerea tuturor roţilor la 90 de grade. Deocamdată alte detalii despre această caracteristică nu există.
  • Primul model de pe platforma FME ar trebui să apară în 2023 – un sedan mare anunțat sub codul Hongqi E001. Reprezintă o evoluţie a conceptului Hongqi Sedan EV din 2021.
  • Debutul crossoverului Hongqi E202 este programat pentru 2024, fiind prezentat într-un format decapotabil cu patru uși (nu e clar dacă-l va păstra pentru producţia în serie). Modelul va dispune de suspensie pneumatică şi roţi directoare pe ambele punţi.
  • În cele din urmă, în 2025, va fi lansat un SUV de top Hongqi E809, al cărui design a fost făcut în stilul retro al altui show car de anul trecut – sedanul Hongqi L-Concept. Acesta va fi prevăzut cu o cabină cu trei locuri şi pilot automat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/