(video) Viitorul redat în filme, tot mai aproape? Chinezii au început să testeze automobile “zburătoare”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cercetători din China au finalizat cu succes un test rutier cu ceea ce ar fi prima mașină maglev din țară. Un sedan modificat a plutit de-a lungul unei piste folosind propulsie magnetică!

În cadrul testului, mașina cu o greutate de 2.8 tone s-a ridicat cu 35 mm deasupra suprafeței drumului înainte de a parcurge o distanță nespecificată de-a lungul pistei special amenajate.

În paralel s-a efectuat un alt test rutier, de data aceasta cu viteze de peste 200 de kilometri pe oră. Un total de opt mașini, inclusiv cinci electrice, au fost testate pe o porțiune de 7.9 kilometri de autostradă, cu o viteză maximă care se apropie de 230 km/h

Testele au fost organizate de autoritățile provinciale și au avut ca scop studierea proiectării drumurilor și a măsurilor de siguranță pentru conducerea cu viteză mare. Intenţionează China să-şi modifice limitele de viteză pe drumurile extra urbane?

Revenind la maşina maglev. Dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu, mașina este echipată cu electromagneți permanenți și ghidată de șine conducătoare instalate pe o secțiune a autostrăzii Gaochun-Xuancheng din provincia Jiangsu.

Deng Zigang, profesor și lider de echipă la universitate, a spus că testul este baza pentru experimentele viitoare.

„Următorul nostru pas va fi să ne concentrăm pe dezvoltarea vehiculului propriu-zis pentru a realiza viziunea frumoasă de a vedea prima mașină maglev plutind și funcționând. Această mișcare va oferi un sprijin esențial pentru dezvoltarea mașinilor maglev în China. Tehnologia poate ajuta la reducerea consumului de energie și la creșterea autonomiei de rulare a mașinilor în viitor.”

China a devenit lider în transportul maglev în ultimii ani. A dezvăluit prima linie comercială maglev din lume la Shanghai în 2004, folosind tehnologia germană, pentru a oferi servicii cu o viteză maximă de 430 km/h.

Primul tren comercial maglev dezvoltat pe plan intern al națiunii a finalizat o serie de teste în martie, cu o viteză de proiectare de 200 km/h. Este controlat de un sistem la sol și ar putea fi operat fără un mecanic.

În prezent, China accelerează construcția zonelor metropolitane urbane și a căilor ferate municipale. Cercetătorii chinezi lucrează, de asemenea, la trenuri maglev de mare viteză, proiectate să atingă viteze de până la 600 km/h. Unul a fost supus unui test la Qingdao, provincia Shandong, în iulie anul trecut.

Dacă trenurile maglev de mare viteză vor intra în funcțiune, călătoria de 1.000 km între Beijing și Shanghai ar fi redusă la 2 ore și jumătate, aproximativ jumătate din timpul necesar trenului de mare viteză din prezent.

Luna trecută, tot în China a fost lansată prima linie maglev suspendată din lume construită cu magneți permanenți, un sistem numit Red Rail, în provincia Jiangxi din estul Chinei.

Spre deosebire de alte linii maglev, șina experimentală de 800 de metri operează la aproximativ 10 metri deasupra solului și asigură o deplasare cu o viteză de 80 km/h.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/