(video) Wylsacom a testat funcţia Crash Detection de pe noile iPhone, stricând o Tesla Model S degeaba

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vloggerul Valentin Petuhov, cunoscut în spaţiul online sub pseudonimul Wylsacom, a decis să facă propriul experiment pentru a testa noua funcţie Crash Detection lansată de Apple pe cea mai nouă generaţie de telefoane şi ceasuri inteligente. Pentru aceasta a organizat un crash teste real cu o Tesla Model S!

Un experiment similar a fost deja efectuat în străinătate şi rezultatele au arătat exact așa cum a declarat gigantul american. Cu toate acestea, vloggerul rus a avut îndoieli cu privire la faptul că totul funcționează într-adevăr atât de bine și a decis să testeze funcția în Rusia.

Testul l-a costat timp (aproape o lună de pregătiri), dar şi trei milioane de ruble în total (practic 50.000 de euro)!

Pentru experiment s-a folosit o Tesla Model S din 2013, importată din SUA în urma implicării într-un accident. Avariată a fost adusă în Minsk, acolo reperată şi ulterior livrată la Moscova. Şi spre deosebire de experimentul din SUA, Wylsacom a decis să organizeze unul profesionist, nu pe vreun teren abandonat, ci pe un poligon de teste al institutului NAMI, unde există echipamente și manechine certificate necesare.

Electromobilul a fost accelerat până la o viteză de 64 km/h și a intrat în coliziune într-un obstacol deformabil cu o suprapunere frontală de 40%. Mașina a reacționat corect în urma unui astfel de crash teste: airbagurile s-au declanșat și totul a decurs fără probleme. 

Însă telefonul din maşină nu a sunat nici la serviciul de salvare şi nici contactele care au fost adăugate în caz de urgență. Drept urmare, Valentin și-a exprimat îndoielile cu privire la experimentul de succes al unui coleg din străinătate și a presupus că a folosit montaj video.

Când Apple a introdus Crash Detection a declarat tare că algoritmii funcţiei au fost antrenați pe mai mult de un milion de ore de condus real, iar testele au fost efectuate în cadrul unor crash teste reale.

Cmentariile sunt închise