Vinieta poate fi achitată pe o nouă versiune a platformei online. Prețurile însă nu s-au schimbat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația de Stat a Drumurilor a lansat o nouă versiune a platformei de achitare a vinietei. Este numit un instrument esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice din Republica Moldova. Această aplicație oferă o serie de beneficii semnificative, precum modernizare, eficientizare, transparență și interoperabilitate.

Sistemul Informațional „e-Vinieta” a fost dezvoltat de ASD și conține totalitatea informației aferente gestiunii, evidenței și controlului vinietei.

Vinieta poate fi achitată pe o nouă versiune a platformei online
FOTO: MIDR

Astfel, la etapa inițială, unul din scopurile creării și implementării SI „e-Vinieta” este să faciliteze procesul de achitare a vinietei, asigurând confort contribuabilului.

Un alt scop de bază al sistemului, după lansarea în producție, este că va asigura crearea pentru organele abilitate cu funcție de control a instrumentelor necesare, pentru a monitoriza conformarea subiecților impunerii la cerințele prevăzute de legislația în vigoare.

La moment, SI „e-Vinieta” realizează următoarele funcționalități principale:

  • Reduce timpul necesar procesului de achitare a vinietei;
  • Permite vizualizarea în timp real a informației privind valabilitatea vinietei;
  • Asigură accesul la istoricul vinietelor pentru utilizatori, prin crearea unui cont individual pe platforma vinieta.gov.md;
  • Generează rapoarte și informații statistice pentru autoritățile cu funcții de control și evidență.

Informăm că Vinieta poate fi achitată la filialele și agențiile B.C. „MAIB S.A.” (la terminalele de plată din gestiunea băncii MAIB serviciul „e-Vinieta” va fi indisponibil temporar).

De asemenea, Vinieta poate fi achitată la terminalele de plată (QIWI, PayNet, PayMaster și MMPS), la stațiile PECO-Petrom Moldova și online pe paginile web vinieta.gov.md sau evinieta.gov.md.

Curând vor fi instalate QR coduri la intrarea în țară pentru a facilita și mai mult procesul. Drum bun tuturor!

Vinieta poate fi achitată pe o nouă versiune a platformei online
FOTO: MIDR

Cmentariile sunt închise