Volkswagen AG s-a înţeles să cumpere jumătate din acţiunile unui concern auto din China

Acum câteva ore, conducerea grupului Volkswagen a inițiat un următor capitol al afacerii sale din China. Volkswagen intenționează să-și mărească cota în JAC Volkswagen, întreprinderea comună pe care a format-o pentru e-mobilitate şi urmează să investească aproximativ un miliard de euro pentru această.

Suma include şi achiziționarea a 50% din acţiunile concernului Anhui Jianghuai Automobile Group, compania-mamă a partenerului Volkswagen JAC, dar și o creștere a participației la JAC Volkswagen de la 50 la 75 la sută.

Prin obținerea controlului de management, Volkswagen deschide calea pentru mai multe modele electrice și infrastructură necesară pentru ele. În plus, Volkswagen va achiziționa o cotă de 26% de la producătorul de baterii Gotion High-Tech Co., Ltd. pentru aproximativ 1.1 miliarde de euro, devenind cel mai mare acționar al companiei.

Aşadar, în timp ce Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi caută modalități de reducere a costurilor, Volkswagen a anunțat o investiție de două miliarde de euro în China. Conducerea concernului vede oportunități uriașe de extindere a afacerii în această țară, deoarece în viitorul apropiat va fi cea mai mare piață pentru mașini electrice. Până în 2025, Volkswagen se așteaptă să vândă acolo 1.5 milioane de electromobile anual și a început pregătiri serioase pentru a atinge această cifră.

Fondată în 2017, compania de tip joint-venture JAC Volkswagen este o companie axată doar pe electromobile, care dezvoltă, produce și vinde doar NEV-uri (Neighborhood Electric Vehicle). Este planificată o extindere a portofoliului de până la 5 modele BEV (Battery Electric Vehicle) suplimentare până în 2025, precum și construirea unei fabrici constructoare de e-modele la scară largă și finalizarea centrului de cercetare şi dezvoltare din Hefei.

De cealaltă parte, Volkswagen este primul producător auto global care investește direct într-un furnizor chinez de baterii. Parteneriatul este o oportunitate pentru Volkswagen de a realiza un know-how mai profund în domeniul bateriilor. Gotion menține diverse proiecte actuale și viitoare pe întreg lanțul valoric al bateriei, de la aprovizionare, dezvoltare și producție, până la reciclare.

Gotion este în proces de a deveni un furnizor certificat de baterii pentru Volkswagen Group în China şi asta înseamnă că nu va livra produse doar pentru maşinile JAC VW, ci şi pentru modelele globale din familia ID, care pentru piaţa chineză vor fi produse de întreprinderea SAIC VW. Acordul nu va afecta contractele în curs cu alți furnizori de baterii.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

https://autoblog.md/video-vw-se-pregateste-de-premiera-noului-id-4-primele-detalii-despre-primul-sau-suv-electric/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/