Tesla Model 3 la preţ mai mic decât Toyota Camry! De unde se poate cumpăra

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Incredibil, dar adevărat! În SUA, Tesla Model 3 este una dintre maşinile care sunt din nou supuse stimulentelor fiscale aşa-zis complete. Subvențiile şi ecotichetele de la stat au făcut ca versiunea de bază a electromobilului, în California, să devină mai accesibilă decât sedanul pe benzină Toyota Camry!

Dacă sunt îndeplinite o serie de condiţii, precum procurarea maşinii pentru uz propriu (nu pentru revânzare) şi utilizarea în principal pe teritoriul SUA, dar şi în funcţie de venit, stimulentul fiscal federal constituie maximum 7.500 de dolari. Aceeași sumă o dau şi autoritățile statului California pentru cei care vor contribui la popularizarea maşinilor care nu produc gaze de eşapament.

Model 3 cu tracțiune spate costă peste ocean 40.240 de dolari și devine mai ieftin datorită subvențiilor – 25.240 USD! În același timp, prețul pentru Toyota Camry începe de la 26.320 de dolari. Experții cred că această aliniere de preţuri ar trebui să stimuleze cererea pentru o mașină electrică, care a scăzut recent.

Analiştii spun, potrivit Reuters, că Tesla s-ar putea să-şi fi modificat lanţul de aprovizionare cu baterii pentru a îndeplini atât cerinţele în ce priveşte mineralele, cât şi componentele utilizate în baterii pentru subvenţia federală.

Este posibil ca Tesla să fi renunțat la CATL în favoarea Panasonic sau LG Energy Solution pentru versiunea de bază a Model 3. Valoarea subvenției ar depăși cu mult economia de utilizare a celulelor pe bază de fier mai ieftine a celor de la CATL.

Tesla folosea ori mai foloseşte în continuare celule de LFP de la CATL pentru Model 3 RWD şi celule pe bază de nichel de la LG Energy Solution pentru Model 3 Long Range.

Cmentariile sunt închise