(video) Premieră: Noul Nissan GT-R 2024 – probabil ultima actualizare a modelului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Actualul Nissan GT-R a debutat în 2007, a devenit o legendă şi încă nu bate în retragere. Zvonurile despre un model de nouă generație circulă de mulți ani, dar maşina încă nu e gata. La Tokyo Auto Salon, o expoziţie dedicată maşinilor modificate şi implicate în autosport, a debutat modelul actualizat pentru gama anului 2024.

Da, încă o actualizare! În toţi cei 16 ani de producție, GT-R a suferit multe mici upgrade-uri, dar modelul prezentat astăzi în capitala japoneză aduce a doua schimbare de aspect. Prima a fost în 2016.

Caracteristici cheie:

  • Supercarul s-a ales cu o faţă nouă. Elementul central al barei de protecţie frontale, care desparte grila de radiator şi priza de aer inferioară, este acum în culoarea caroseriei (anterior era neagră), oferind lui GT-R un aspect mai tradițional și o oarecare asemănare cu Skyline GT-R din seria R34. Însăşi grila de radiator şi priza de aer inferioară au devenit mai late, prima şi mai îngustă.
  • Pereții laterali ai barei de protecție au devenit netezi (cam cum era pe GT-R-ul original din 2007) şi au apărut noi lumini de zi orizontale, sub formă de fagure. A fost schimbată și bara de protecție posterioară. A mai fost revizuită forma aripii de pe hayon. Toate intervențiile au dus la creșterea forței de apăsare, în timp ce coeficientul de rezistență Cx a rămas același (0.26).
  • În habitaclu nu s-a schimbat deloc. Aflăm că s-a intervenit la izolarea fonică pentru a reduce sunetele nedorite şi vibraţiile în cabină.
  • Modelul de bază va fi oferit şi în echiparea Premium T-spec, care a apărut în gamă în urmă cu un an și jumătate. Oferă materiale mai scumpe pentru tapiţerie şi decor, mecanisme de frânare carbon-ceramice şi, odată cu acest update, setări ale suspensiei mai orientate spre confort.
  • În paralel s-a actualizat şi versiunea de top Nismo. De asemenea, a primit noi bare de protecție, o priză de aer frontală modificată și un nou difuzor posterior. Aripa de pe hayon a devenit încă mai masivă: suprafața îi este mai mare cu 10%, iar suporturile au devenit mai înalte și mai subțiri. În cabină a primit noi scaune din fibră de carbon de la Recaro.
  • A fost păstrată versiunea specială Nismo Special Edition. Aceasta folosește părți ale motorului de înaltă precizie, echilibrate în funcție de greutate, cum ar fi inele de piston, biele, arbore cotit, etc. Exclusivă este şi o capotă din carbon cu textură la vedere şi conducte NACA.
  • În ceea ce privește partea tehnică, singura noutate se referă la GT-R Nismo: pe lângă diferențialul autoblocant din spate, a apărut și unul frontal cu aceeaşi funcţie. I s-a reglat suplimentar şi suspensia.
  • În rest nimic nu s-a schimbat. Sub capotă rămâne un V6 biturbo de 3.8 litri, care produce pe modelul de bază 570 CP/637 Nm, iar pe Nismo – 600 CP/652 Nm. Cutia de viteze este una roboizată cu șase trepte şi dublu ambreiaj, iar tracțiunea e integrală.

Vânzările modelelor actualizate vor începe în Japonia și SUA din primăvara anului curent.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/