(foto) Presa din Japonia anunţă primele detalii despre un nou Nissan GT-R, model care va concura cu Porsche Taycan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan Motor a început dezvoltarea unui model neobișnuit – o mașină electrică sport cu patru portiere, care va concura printre altele cu Porsche Taycan. Va fi lansată în 2028 şi va purta celebra denumire GT-R, scrie revista niponă Best Car, citând insideri din cadrul companiei.

Electromobilul îl dezvoltă divizia nord-americană a Nissan Motor, dar cu implicarea şi a experţilor din Japonia. Întrucât este vorba despre o mașină sport, este foarte important ca aceasta să aibă o greutate cât mai redusă. De aceea, viitorul GT-R electric va fi construit pe o platformă modulară cu baterii de ultimă generaţie.

Mai exact, este vorba despre baterii solid state (în stare solidă). Faţă de cele actuale litiu-ion au o densitate de energie cel puţin dublă şi sunt mult mai rezistente la temperaturi ridicate. Tehnologiile de atunci vor face posibilă încărcarea lor ultra rapidă cu până la 1.000 kW, astfel încât timpul de alimentare şi autonomia nu va mai fi deloc o problemă. Bateria va alimenta cu energie şi motoare electrice cu un randament deosebit de mare.

Nissan dezvoltă tehnologia bateriilor solid state de câțiva ani împreună cu Agenția Spațială Națională a SUA (NASA). La uzina companiei din Yokohama (Japonia), un lot pilot de astfel de baterii va fi lansat în 2024.

Imagini render prin care se presupune designul maşinii

Iar pentru că, până în 2028 mai este ceva timp, tot cei de la Best Car dezvăluie informaţii despre modelul GT-R cu motor pe benzină. Jurnaliștii japonezi au aflat că în toamna anului curent se vor asambla ultimele exemplare ale maşinii actuale şi, contrar datelor anterioare, în primăvara lui 2023 nu vom vedea o nouă generaţie R36, ci mai degrabă un R35 profund modernizat.

Pe vechea platformă şi structură portantă va fi îmbrăcat un corp nou: toate panourile exterioare ale caroseriei vor fi înlocuite. Cu alte cuvinte, în ceea ce privește GT-R R35, Nissan va folosi aceeaşi formulă cum a făcut-o în cazul noului coupe Z, care stă pe platforma modernizată a vechiului 370Z.

Motorul V6 de 3.8 litri VR38DETT ar putea fi forţat să genereze 600 CP, cel puţin. În tandem vor funcţiona un sistem de tracţiune integrală şi probabil o nouă cutie de viteze.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise