Noua generaţie Nissan GT-R – primele informaţii oficiale din primă sursă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie Nissan GT-R va fi construită pe o platformă nouă, va avea un design în stilul unui model retro și ar putea fi electrificată într-o anumită măsură!

Despre acest lucru scrie Autocar, citând declaraţiile CEO-ului Nissan Motor Makoto Uchida, acestea şi fiind primele informații oficiale despre model.

Render: autocar.co.uk

Modelul GT-R își va păstra locul în gamă și după schimbarea de generație va rămâne o mașină sport pentru profesioniști, una fără compromisuri, care în ierarhia modelelor mărcii se va poziționa cu un pas deasupra noului coupe cu tracțiune spate Nissan Z.

S-a făcut astfel un ecou comentariilor anterioare ale designerului Alfonso Albaisa, care a declarat pentru Autocar în 2018 – când lucrările de dezvoltare au început deja – că prioritatea supremă este ca R36 să fie „cea mai rapidă mașină super-sport din lume”.

Makoto Uchida a mai spus că, în ciuda viitoarei schimbări de platformă (a ales să nu dezvăluie informații despre aceasta), compania nu încearcă cu tot dinadinsul să-l electrifice deoarece dorește în primul rând să se concentreze asupra puterii sale. Acest lucru face improbabilă apariția sa în Uniunea Europeană.

El a explicat că acest titlu ar putea fi obținut, teoretic, fără un sistem hibrid:

„Fie că mergem spre multă electrificare, fie că nu o folosim deloc, indiferent de soluţie putem obține mult din punct de vedere al puterii. Dar cu siguranță facem o nouă platformă, iar obiectivul nostru este clar: GT-R trebuie să fie cea mai rapidă mașină de acest gen. Trebuie să poată face faţă inclusiv pe circuite şi trebuie să joace jocul cu tehnologie avansată. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie neapărat electrificat sau pur electric.”

Nu se exclude că modelul ar putea adopta într-o formă modificată motorizarea V6 hybrid de 3.0 litri, cea care a fost utilizată într-un prototip făcut pentru Campionatul Mondial de Anduranță din 2015 – Le Mans GT-R LM Nismo (760 CP). Dacă acel grup motopropulsor ar fi transferat puterea totală generată ar putea creşte substanţial!

Hibridizarea maşinii ar putea consta nu numai din agregate electrice, ci şi dintr-un sistem KERS de recuperare a energiei cinetice la frânare. Fiind stocată într-o baterie dedicată, aceasta poate fi folosită pentru acceleraţii rapide de pe loc sau de la viteză redusă.

În afară de orice ajustări ale sistemului de propulsie, modificările aduse lui GT-R pentru a șasea generație se vor concentra, fără îndoială, şi pe alinierea lui vizuală în gamă.

Noul Nissan GT-R cu indicele R36, prin analogie cu Nissan Z (formele căruia au fost făcute cu inspiraţie din cele ale lui 240Z), poate obține un design unghiular în stilul lui Skyline GT-R din generația R32, produs între anii 1989-1994.

Amintim că actuala generație GT-R R35 este produsă din îndepărtatul 2007. Modelul a suferit actualizări importante în 2011 și 2017, dar din punct de vedere tehnic nu s-a schimbat semnificativ. Este echipat cu un V6 bi-turbo cu 570 CP, o cutie de viteze robotizată cu şase trepte și tracțiune integrală.

Noul Nissan GT-R ar putea debuta în 2023.

Cmentariile sunt închise