(foto) Premieră europeană: Noul Mercedes-Benz CLE Cabriolet înlocuiește decapotabilele C și E-Class

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tot mai rare sunt mașinile noi în caroserii cabrio. Mercedes-Benz se numără printre producătorii auto care le mai oferă, însă acum propune un singur model de compromis pentru că nu mai oferă separat C-Class Cabriolet și E-Class Cabriolet.

Noul CLE Cabriolet se prezintă inițial în Europa și poate fi deja comandat, inclusiv online. Prețul de start în Germania îi este de 66.402 euro.

Caracteristici cheie:

  • În face deosebit deflectorul electric de vânt AIRCAP ® și sistemul de încălzire AIRSCARF®, ambele oferite standard și în formă modernizată.
    • AIRCAP constă din două elemente: deflectorul de vânt de pe marginea superioară a parbrizului direcționează fluxul de aer peste capetele ocupanților. Se extinde la atingerea unui buton. Iar deflectorul automat de vânt din spatele tetierelor posterioare reduce turbulențele mai eficient.
    • AIRSCARF este ca un ”fular” de aer cald pentru gâtul ocupanților scaunelor frontale. Este activ chiar și în condiții de vânt nefavorabile.
  • Acoperișul mașinii este unul textil și cu proprietăți de izolare fonică. Este disponibil în culoare neagră, roși sau gri. Structura multi-strat cu izolație extinsă oferă baza pentru cel mai bun confort termic în toate anotimpurile. De asemenea, reduce vântul și zgomotul care apare în timpul conducerii.
    • Se deschide și se închide în 20 de secunde până la o viteză de 60 km/h.
    • Pentru prima dată este alimentat exclusiv de electricitate, ceea ce îl face și mai silențios. Divizorul cu role electric, montat standard, separă automat acoperișul moale pliat de compartimentul de bagaje rămas.
  • Mercedes-Benz spune că este cea mai mare decapotabilă din segmentul de dimensiuni medii. Măsoară 4.850 x 1.861 x 1.424 x 2.865 mm în lungime, lățime, înălțime și ampatament. Pasagerii din spate beneficiază de cei 25 mm suplimentari pe ampatament. Printre altele, au cu 72 mm mai mult spațiu pentru genunchi și cu 19 mm mai mult pentru umeri și coate. Acest lucru face modelul mult mai spațios decât un C-Class Cabriolet.
    • Cu un volum de 385 de litri (295 litri cu acoperișul dat jos), portbagajul este extrem de practic pentru utilizarea de zi cu zi. Dacă este necesar, acesta este extensibil datorită spătarelor rabatabile ale scaunelor posterioare în proporție 60:40. Accesul la portbagaj este fără contact și complet automat, cu HANDS-FREE ACCESS. 
    • Funcția KEYLESS-GO face, de asemenea, parte din echipamentul standard. Ușile vehiculului se blochează și se deblochează doar prin atingerea mânerului.
  • Dispune standard de un panou de bord digital de 12.3 inchi și un monitor central de tip portret (11.9 inchi). Acesta din urmă poate fi înclinat electric de la 15 la 40 de grade pentru a preveni strălucirea de la bătaia razelor solare. Monitorul este responsabil pentru controlul sistemului MBUX (Mercedes-Benz User Experience) de a treia generație, care permite instalarea de aplicații terțe.
    • Un alt punct culminant este iluminarea ambientală dinamică opțională. Benzi de lumină ajung până spre spatele scaunelor posterioare. 
    • Această senzație de înfășurare elegantă este sporită de două detalii suplimentare: partea superioară a planșei de bord, liniile de centură și capacul de depozitare a acoperișului textil sunt tapițate cu un material artificial care imită o piele Nappa neagră. La aceasta se adaugă ornamentele cromate care circulă în jurul întregului habitaclu.
    • Pentru a preveni ca scaunele din piele opționale să se încălzească prea mult vara, acestea au fost tratate cu un strat special care reflectă razele infraroșii. Ca rezultat, pielea rămâne cu până la 12 grade mai rece în lumina directă a soarelui decât pielea standard netratată. Chiar și cu partea superioară închisă a mașinii, interiorul se încălzește mai puțin datorită huselor de scaune reci. Echiparea standard AVANTGARDE oferă piele artificială ARTICO/MICROCUT de culoare neagră.
    • Scaunele frontale au fost dezvoltate exclusiv pentru CLE, având un design de scaun sport integral. În combinație cu sistemul audio opțional surround Burmester 3D (cu un total de 17 difuzoare), fiecare dintre ele are două difuzoare la nivelul tetierelor. Acest lucru creează o experiență muzicală deosebit de personalizată și captivantă cu Dolby Atmos și Spatial Audio aproape de ureche.
  • Șasiul noului CLE Cabriolet oferă plăcerea de a conduce pe drumuri întortocheate. În același timp, oferă un confort excepțional în călătorii lungi. 
    • Suspensia confort, care a fost coborâtă cu 15 mm, este montată standard
    • Opțional este disponibilă o suspensie sport cu sistem de amortizare cu amplitudine selectivă. 
    • Încă o opțiune este suspensia DYNAMIC BODY CONTROL cu amortizare adaptivă continuă. Suspensia activă controlează individual caracteristicile de amortizare pentru fiecare roată, împreună cu caracteristicile motorului, transmisiei și direcției. Aceasta ia în considerare situația de conducere, viteza și condițiile de drum. Comutatorul DYNAMIC SELECT oferă șoferului alegere între o configurație confortabilă sau mai fermă, mai sportivă.
  • Toate motorizările disponibile sunt mild hybrid. Fiecare are un demaror-generator integrat (care oferă la necesitate un boost de 23 CP și 205 Nm) și un sistem electric la bord de 48 volți.
    • CLE 220 d – turbo diesel de 1.993 cm3, cu 197 CP/440 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 7.9 secunde și a atinge maximum 234 km/h. Preț de start în Germania – 68.782 de euro cu TVA.
    • CLE 200 – benzinar turbo de 1.999 cm3, cu 204 CP/320 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 7.9 secunde și a atinge maximum 236 km/h. Preț de start în Germania – 66.402 de euro cu TVA.
    • CLE 200 4MATIC – benzinar turbo de 1.999 cm3, cu 204 CP/320 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 8.0 secunde și a atinge maximum 232 km/h. Preț de start în Germania – 68.782 de euro cu TVA.
    • CLE 300 4MATIC – benzinar turbo de 1.999 cm3, cu 258 CP/400 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 6.6 secunde și a atinge maximum 250 km/h. Preț de start în Germania – 76.815 de euro cu TVA.
    • CLE 450 4MATIC – benzinar turbo de 2.999 cm3, cu 381 CP/500 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 4.7 secunde și a atinge maximum 250 km/h. Preț de start în Germania – 88.358 de euro cu TVA.

Lansarea pe piață în Europa va începe la sfârșitul lunii aprilie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise