(video) Noul BMW Individual M850i xDrive Night Sky sau cum poate fi personalizat coupeul de top al mărcii

BMW a prezentat un exemplar unic al noii Seria 8 Coupe, botezat BMW Individual M850i Night Sky. Maşina vine să arate din nou posibilităţile nelimitate de personalizare care sunt disponibile la comandă, dar, a fost făcută şi cu o ocazie specială.

Această versiune “stelară” unică a mașinii sport de lux include comenzi realizate din material meteoric, suprafeţe cu “design extra-terestru”, constelații iluminate pe consola centrală și componente imprimate 3D. BMW Individual duce exclusivitatea în design și selecția de materiale într-o dimensiune complet nouă.

De peste 25 de ani, facilitatea de personalizare BMW Individual Manufaktur din Garching, lângă München, a produs echipamente cu nişte caracteristici excepționale de înaltă calitate, modele extraordinare în ediții speciale și maşini unice spectaculoase – toate având un design deosebit de distinctiv și îmbogățite în continuare de cele mai bune din lume, cele mai prețioase materiale. Specialiștii în styling au deschis acum o nouă dimensiune în exclusivitate, privind dincolo de planeta noastră și introducând cerul nocturn într-o mașină.

În cadrul BMW Individual M850i ​​Night Sky, aplicații realizate din material meteoric autentic înfrumusețează unele comenzi selectate. Fascinația omului cu vasta infinitate a universului se reflectă, de asemenea, în constelațiile iluminate ale stelelor de pe consola centrală și în designul suprafețelor de finisare, a spătarelor scaunelor, a discurilor de frână și a altor elemente de la exterior, toate având inspiraţie din corpurile celeste.

Vezi şi: (video) BMW Individual a transformat noul M760Li xDrive Excellence într-un iaht de lux

BMW Individual M850i ​​Night Sky va fi prezentat în timpul unui spectacol extraordinar, a unei ploi de meteoriţi aşteptată să se întâmple în noaptea dintre 3 şi 4 ianuarie curent. Spectacolul stelelor va începe când Pământul va trece pentru o perioadă scurtă de timp peste orbita asteroidului 2003 EH, timp în care fragmente ale acestuia vor intra în atmosfera planetei noastre și vor arde.

În rare ocazii, roci mai mici din spațiu pătrund scutul protector al planetei noastre și cad pe Pământ ca meteoriți. Unele dintre aceste fragmente extra-terestre au fost încorporate acum în cabina acestui automobil.

Prin folosirea materialelor care sunt literalmente din afara acestei lumi, BMW Individual Manufaktur a reușit să ofere automobilului o atracție estetică unică și extrem de originală și, în acelaşi timp, a împins din nou granițele a ceea ce se poate obține la proiectarea unui interior auto. Rocă cosmică împodobește întreaga placă de pe consola centrală, butonul de pornire/oprire a motorului, levierul cutiei de viteze Steptronic și controlerul tactil pentru sistemul iDrive, creând un efect vizual și tactil neegalat în industria auto.

Inserții realizate din materialul meteoric au fost de asemenea încorporate în finisajele pentru praguri, împreună cu o insignă iluminată. Toate acestea garantează că BMW Individual M850i ​​Night Sky încorporează luxul și exclusivitatea la un nivel fără precedent.

Extinderea utilizării materialului meteoric pentru comenzile din interiorul mașinii sport, designul multor alte elemente interioare și exterioare, își i-au indicii de la o structură care apare numai în formă naturală pe obiecte extraterestre: modelul de suprafață tipic al meteoriților, caracteristic Widmanstätten.

Structura strict geometrică, cu liniile sale drepte, are aspectul de cristale de gheață și devine vizibilă atunci când anumite tipuri de meteorit de fier sunt lustruite sau aduse în contact cu compușii acizi. Structura este rezultatul răcirii aliajului metalic într-un proces extrem de lent, care nu poate fi reprodus pe Pământ, făcând o semnătură inconfundabilă a materialului extraterestric. Modelul unic a fost observat pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea de către un număr de oameni, inclusiv de savantul austriac Alois von Beckh Widmanstätten.

Aceste forme reproduse pe finisajele consolei centrale, a fost, de asemenea, fasonat pe discurile de frână ale BMW Individual M850i ​​Night Sky. Aceeaşi textură distinctivă poate fi găsită și pe capacele oglinzilor exterioare, separatoarele frontale pentru prizele de aer laterale din partea din față a autovehiculului, placa centrală a ochiurilor de plasă și pe prizele de aer de după roţile faţă. Aceste componente exterioare au fost special concepute pentru BMW Individual M850i ​​Night Sky și au fost fabricate individual folosind un proces de imprimare 3D.

Același proces inovator de fabricare a aditivilor a fost utilizat pentru producerea etrierelor de frână. Aici, tehnicile de tipărire 3D iau un design inteligent, ușor, la un nou nivel. Etrierele din aluminiu cu design bionic au fost dezvoltate de BMW Motorsport și sunt cu până la 30% mai ușoare decât componentele produse prin metode convenționale. Reducerea substanțială a masei nedorite rezultă într-o îmbunătățire semnificativă a dinamicii de conducere și a confortului la rulare.

Forma rezultată, a cărei construcție mimează cea a oaselor – cu un echilibru optim între rigiditatea și greutatea componentelor – poate fi produsă numai folosind o metodă specială de fabricare a aditivilor și nu prin tehnici convenționale de turnare. În plus, a fost posibilă integrarea canalelor de fluid de frână în structura acestor componente.

Vezi şi: (foto) BMW Individual prezintă versiunile exclusive „Solitaire” şi „Master Class Edition” ale 750Li xDrive

Printre alte detalii exclusive, utilizate pe acest automobil făcut într-un singur exemplar, se numără piele BMW Individual fine-grain Merino într-un design tricolor şi o schemă de culori Opal White/Midnight Blue/Silver care reprezintă o altă premieră pentru stilul interior. Structura Widmanstätten este repetată în modelul de cusătură pentru secțiunile centrale ale scaunelor.

Cotierele consolei centrale adaugă o altă atingere de strălucire, designul lor special fiind inspirat de cerurile strălucitoare pe timp de noapte. Elemente LED se folosesc pentru a ilumina suprafețele lor, producând efectul unui cer albastru și dând cabinei mașinii o senzație de atmosferă bogată. Acoperirea cu un covor pătrunzător în Midnight Blue aduce o atingere fină a ambianței interioare elegante.

Vopseaua exterioară a lui BMW Individual M850i ​​Night Sky adaugă o aură captivantă. Un negru non metalic a fost folosit ca bază pentru culoarea corpului. Un strat secundar în San Marino Blue metallic a fost aplicat peste primul într-un efect gradat de la marginea de jos a corpului până la vârful arcurilor roților. În cele din urmă, au fost aplicate trei straturi de lac transparent, cu dimensiuni diferite a particulelor de pigment, pentru a conferi vopselei un sentiment remarcabil de profunzime.

Sub capotă nu s-a intervenit. A rămas acelaşi motor V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri, care produce 530 de CP şi 750 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h o face în doar 3.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Nu s-a anunţat cât costă o astfel de maşină, însă la sigur preţul final depăşeşte 200.000 de euro.

Vezi şi: (foto) Cum arată în nivel de echipare de bază şi cât costă noul BMW Seria 8 Coupe în Moldova

Vezi şi: (foto) A început producţia decapotabilei de top marca BMW. Iată cât va costa în Republica Moldova

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise