Volvo Cars, Volvo Trucks şi Scania îşi suspendă activităţile pe piaţa rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo Cars, Volvo Trucks de sub aripa AB Volvo și Scania, toţi producători din Suedia, au anunțat suspendarea activității în Federaţia Rusă în legătură cu operațiunea militară din Ucraina.

Pe 28 februarie, Volvo Cars a anunțat oficial că suspendă furnizarea mașinilor sale către Rusia pentru o perioadă nedeterminată. Compania a comentat situația, spunând că „decizia a fost luată în legătură cu riscurile potențiale datorate comerțului cu Rusia”.

Un reprezentant al Volvo Cars a declarat că în Rusia sunt livrate automobile de la fabricile companiei din Suedia, China și Statele Unite. Pe parcursul lui 2021 s-au vândut doar aproximativ 9.000 de mașini, astfel constatându-se probabil că nu este o piaţă cheie şi pierderile nu vor fi mari.

Independent de Volvo Cars, producătorul de camioane și echipamente de construcții AB Volvo a anunțat, de asemenea, suspendarea activităților în Rusia. Pentru o perioadă nedeterminată au încetat lucrările la fabrica din Kaluga, acolo unde se produc de regulă camioane pentru Federația Rusă.

Iar Scania, care este deținută 100% de Grupul Volkswagen, a anunțat, de asemenea, suspendarea livrărilor și vânzărilor către Rusia nu numai a camioanelor sale, ci și a pieselor de schimb pentru acestea.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/