VW Touareg R revine pe piaţă din 2021! Primele detalii

Vă mai amintiţi de versiunea Touareg W12 care aparţinea primei generații a modelului? A doua nu a mai avut una, însă acum s-a aflat despre decizia de a reintroduce o versiune fierbinte a SUV-ului de top al germanilor!

Compania a declarat că noul Touareg R va fi parte a extinderii gamei de maşini de performanţă!

Anume SUV-ul Touareg de nouă generaţie, pe care deja l-am testat, a fost confirmat ca “primul model din linia R care va adopta o unitate de propulsie plug-in hybrid” de către şeful Vânzări şi Marketing a VW, Jürgen Stackmann, chiar aseară, în cadrul prezentării noii generaţii Golf Mk8.

După confirmarea unui Touareg R, Stackmann a continuat să spună:

“Începem cu această călătorie, iar sarcina este pentru Joss Capito (şeful diviziei VW R) și echipa sa de a ne livra un viitor electric pentru R. Pentru următorii cinci ani, începând cu lansările de modele R care vor avea loc din 2020, vom asocia aceste mașini cu un mesaj foarte puternic pentru emisii scăzute”.

Pentru divizia R acest model va fi prima mașină cu o unitate de propulsie hibridă, și, ulterior, unități similare vor apărea pe alte maşini sportive. Detalii tehnice nu sunt încă disponibile, iar singurul Touareg Hybrid al momentului este încă disponibil doar pe piața chineză: are un benzinar turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, asistat de un electromotor, care produc în total 367 de CP.

Noul Touareg R ar trebui să aibă minim doi cilindri în plus şi un volum mai mare, iar puterea totală va depăşi astfel 400 de CP şi poate chiar cei 421 de cai ai celei mai scumpe versiuni actuale – V8 TDI!

Apropo, în istoria SUV-ului german a existat o versiune R. Din 2007 şi până în 2010 era comercializat Volkswagen Touareg R50 şi sub capotă avea un V10 turbo diesel cu 351 CP și 850 Nm la activ. Varianta cu un motor pe benzină W12 de 6.0 litri despre care am menţionat anterior (450 CP/600 Nm), deși nu era marcată cu litera R, a fost cu aproape o secundă mai rapidă în acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h (5.9 vs 6.7 secunde).

Potrivit informaţiilor oficiale, VW intenționează să introducă noul Volkswagen Touareg R pe parcursul anului 2020, însă primele mașini de serie vor ajunge la clienți abia prin 2021.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/