Cele mai fiabile mărci şi maşini! Peugeot şi Mitsubishi lideri, iar Dacia stă mai bine decât producătorii premium germani

Maşinile europene ajung la calitatea celor japoneze, iar Dacia produce mașini mai fiabile decât Mercedes-Benz, Audi sau BMW! Acestea ar fi concluziile a două sondaje realizate de compania americană J.D. Power pe piaţa din Marea Britanie, dar şi pe cea din Germania.

Studiul a fost realizat în cele două ţări în perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019, pe un eșantion de 11.530 şi 12.854 de posesori de mașini noi, înregistrate pentru prima dată între noiembrie 2015 şi ianuarie 2018. Respectiv, pentru culegerea datelor au fost luate în considerare doar mașini cu o vechime cuprinsă între 1 și 3 ani.

Fiabilitatea unui autoturism a fost calculată pe baza numărului de probleme raportate la 100 de unități. Cu cât scorul obținut este mai mic, cu atât mai fiabil este considerat vehiculul respectiv.

FOTO: budgetdirect.com.au

Raportul întocmit de J.D. Power a luat în calcul 177 de probleme din opt categorii diferite: exteriorul vehiculului; experiența condusului; funcții/comenzi/afișaj/audio/comunicații/divertisment/navigație; scaune; încălzire; ventilație și aer condiționat; interiorul vehiculului; motor și transmisie.

Interesant este că realizatorii studiilor au descoperit că posesorii de mașini Dacia au raportat, în medie, 114/102 defecțiuni la fiecare 100 de maşini. Astfel, constructorul din Mioveni se clasează pe locul 13 şi 9 în topul brandurilor din sondaje.

De asemenea, potrivit rezultatelor, fiabilitatea autoturismelor Dacia este peste media industriei auto, stabilită la valoarea de 119/115 probleme la 100 de mașini.

În particular, potrivit cifrelor furnizate de J.D. Power, Peugeot este cel mai fiabil producător auto în 2019 în Marea Britanie, în timp ce germanii îl consideră pe Mitsubishi astfel. Modelele brandului francez au obținut cel mai bun calificativ dintre toate: doar 77 probleme raportate la 100 de mașini.

De cealaltă parte, de la proprietarii germani de Mitsubishi noi sunt raportate 85 de probleme.

Medalia de argint le revine cehilor de la Skoda, în ambele sondaje, ai căror clienți au raportat în număr egal câte 88 de probleme per 100 de vehicule.

Podiumul este completat de Hyundai, cu un scor de 90/89 de probleme la 100 de autoturisme.

Studiul din acest an arată scoruri PP100 mai mici în fiecare categorie comparativ cu situaţia din 2018, fiind cea mai bună performanță industrială generală în Germania, reuşind pentru prima dată să o depăşească pe cea din Marea Britanie. Cu toate acestea, în timp ce studiul prezintă o fiabilitate crescută în linii generale, unele dintre mărcile autohtone au ajuns sub măsura aşteptărilor. De fapt, în clasamentul din acest an, toate cele trei mărci premium germane (Audi, BMW și Mercedes-Benz), în ambele sondaje, s-au calificat sub media industriei.

“Cumpărătorii de vehicule din Germania par a fi deosebit de loiali mărcilor premium locale, dar acest lucru nu va dura mult dacă experiența produsului nu se ridică la “deliciul” inițial de la momentul cumpărării. De exemplu, în acest an Volvo a devenit lider printre mărcile premium din acest clasament. Nu a trecut doar peste media industriei, ci şi a devansat cu mult cei trei jucători. Aceştia din urmă ar trebui să îmbunătățească fiabilitatea maşinilor, robustețea caracteristicilor și materialele premium înainte ca clienții să le caute în altă parte”, a declarat Josh Halliburton, șeful operațiunilor europene la J.D. Power.

Iată care sunt considerate cele mai fiabile maşini noi în diferite segmente de maşini, pe piaţa britanică şi germană respectiv (marcate cu roşu într-un top trei).

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/