Piaţa camerelor de bord este invadată de produse care au construcții diferite. Fiecare dintre acestea au avantaje și dezavantaje.

1. Tradițională

Camera, unitatea de control și ecranul se află într-o singură carcasă. O astfel de cameră este bună nu numai prin simplitatea sa, ci și prin faptul că are doar un singur cablu de alimentare. Un dezavantaj ar putea fi dimensiunile sale, mai ales dacă ecranul este încorporat.

FOTO: 0512.com.ua

2. Modulară

Camera și unitatea de control, mai rar ecranul, sunt părți separate. O cameră compactă nu atrage atenția foarte mult, iar unitatea de comandă după setarea inițială poate fi ascunsă în sertarul pentru mănuşi, de exemplu, și se extrage cu ușurință de acolo dacă este necesar. Dar există și dezavantaje: o mulțime de fire și un preț mai mare.

FOTO: mcgrp.ru

3. Tip oglindă retrovizoare

Toate componentele camerei de bord sunt ascunse într-o oglindă retrovizoare care se ataşează de cea care se găseşte în interiorul oricărui automobil. Obiectivul camerei de luat vederi este în spate, iar ecranul este direct după oglindă și nu este vizibil când este oprit.

Aici dezavantajele ar fi un preț mai ridicat, cabluri în unele cazuri și o imposibilitate de utilizare convenabilă în afara mașinii.

https://www.youtube.com/watch?v=1Ym9msdqQCQ

4. Dispozitive hibride

O cameră de bord, combinată cu un navigator sau cu un detector de radare. Există chiar și modele care pot fi folosite în afara mașinii ca nişte action camere.

Avantajul acestor dispozitive este că sunt universale, însă şi costă sume de bani frumuşele.

Vezi mai multe: (video) Test AutoBlog.MD: Sistemul de navigație Mio MiVue Drive 65

  • Rezoluţia

Rezoluția obiectivului foto/video este cel mai important criteriu de care depinde în mod direct calitatea filmărilor și prin urmare, șansele de a demonstra corectitudinea în situații de urgență. Există trei standarde principale: HD, Full HD, Super HD.

Camere de bord care înregistrează video în format VGA pot fi numite deja “secolul trecut”, iar folosirea unor modele moderne care filmează în format 4K este nerezonabilă din cauza unui preţ exagerat, a videoclipurilor care ajung să ocupe foarte multă memorie și respectiv a suprasolicitării procesorului.

FOTO: truecam.com

1. HD – o cameră de bord cu un astfel de standard înregistrează video cu o rezoluție de 1280×720 pixeli. În prezent, acesta este un necesar minim, chiar și dispozitivele ieftine îl au. Ele nu produc imagini blurate şi redau obiectele destul de clar.

2. Full HD – dispozitivele care suportă standard/format Full HD înregistrează video deja cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli și se pot lăuda cu o imagine mai clară a situației surprinse în trafic. Ulterior, în materialul video care va fi vizualizat pe un ecran mai mare vor fi perfect vizibile toate obiectele, inscripțiile, marcajele rutiere și plăcuțele de înmatriculare alte altor automobile.

3. Super HD – aceste camere de bord sunt capabile să înregistreze video într-o rezoluție de 2304×1296 pixeli. Vă oferă mai multe amănunte și vă permite să măriți fragmentul dorit al imaginii pentru a observa careva detalii importante pe acesta.

Dacă îţi doreşti să înregistrezi o călătorie într-o calitate maximă, aruncă o privire mai atentă la modelele care pot filma într-un format minim de Full HD. Astfel de dispozitive vor avea nevoie de un card de memorie mai rapid și mai voluminos, te va costa mai mult, însă vei rămâne mulţumit de o calitate aproape cinematică a imaginii.

Însă, ai grijă atunci când evaluezi acest criteriu! Pe piaţă sunt o mulţime de aparate ieftine, cu indicatori supraestimați, pe care producătorii le ating prin interpolarea (sau mai simplu prin întinderea) unei rezoluții reduse până la o rezoluție mai mare. Cu astfel de dispozitive vei obține înregistrări video cu o rezoluţie înaltă, dar de o calitate proastă, cu imagini neclare și fără prea multe detalii.

  • Unghiul de vizualizare

Al lucru important de care depinde rezultatul pentru care o cameră de bord a funcţionat. Cu cât unghiul de vizualizare este mai mare, cu atât mai mult carosabil și trotuar va ajunge în cadru. Recomandabil este de cel puțin 120 de grade pe orizontală sau 145 de grade pe diagonală. Acordă o atenție deosebită acestui lucru, deoarece unii producători specifică anume unghiul diagonalei, care este mai mare.

FOTO: bestcamsandvines.com