IGP despre imitațiile cuplării centurii de siguranță: „Polițiștii pot devia de la anumite norme”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Așteptăm de mai mult de două zile o reacție oficială solicitată și promisă, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns de la IGP. În context, am preluat declarațiile făcute pentru TV8 în privința mașinii de poliție surprinse în Bălți cu imitații de centuri de siguranță cuplate.

Șefa secției comunicare și protocol a IGP, Diana Fetco, a declarat că polițiștii aflați în misiune de serviciu pot devia de la anumite norme cu condiția de a se asigura că traficul rutier nu va fi expus riscului.

„Conform Regulamentului Circulației Rutiere, polițiștii aflați în misiune de serviciu pot devia de la anumite norme cu condiția de a se asigura că traficul rutier nu va fi expus riscului. Potrivit punctului 11, litera (b) din RCR, centura de siguranță poate să nu fie cuplată de ofițerii aflați într-o misiune urgentă, pentru a li se permite intervenția operativă. 

Iar potrivit punctului 105 din același Regulament, în timpul executării misiunilor urgente de serviciu, angajații Poliției pot devia de la exigențele Regulamentului (cu unele excepții). În context, nu putem vorbi despre unele riscuri în traficul rutier, întrucât mașina Poliției staționa. Precizez faptul că entitatea specializată din cadrul IGP va stabili faptul dacă colegii noștri se aflau imediat după o misiune de serviciu și vom reveni ulterior.”

Iată descrierea exactă a punctelor 11 și 105 din RCR:

Cmentariile sunt închise