(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Nissan Xmotion Concept

Nissan este prezent la Salonul Auto de la Detroit cu un SUV compact conceptual numit Xmotion (mai exact se pronunţă “cross motion”). Maşina de teren cu şase locuri pentru pasageri combină cultura japoneză și meșteșugul tradițional cu utilitatea în stil american și noua generație a tehnologiei Nissan Intelligent Mobility.

https://youtu.be/P_JUScaZv28

Semnalizând viitorul limbaj al designului Nissan, exteriorul uimitor al conceptului Xmotion prezintă o prezență dinamică puternică, cu o frumusețe sculpturală subevaluată, care include un accent unic în formă de U și o evoluție îndrăzneață a grilajului de semnalizare V-motion al Nissan.

Simplitatea vizuală a exteriorului conceptului Xmotion este contrastată de roțile robuste cu jante de 21 de inci din aluminiu (suprafața de rulare a anvelopei este laminată fizic pe jante). Caracteristicile exterioare suplimentare includ un portbagaj retractabil pe acoperiş și un design unic al stopurilor.

Conceptul are dimensiuni asemănătoare unui Nissan X-Trail de ultimă generaţie: 4.590 x 1.940 x 1.700 mm. Ampatamentul măsoară 2.785 de mm.

Cu ampatamentul său lung, cu roți împinse spre extremități, conceptul Xmotion permite crearea unui nou spațiu pentru pasageri – 4+2. Dispunând de trei rânduri de scaune individuale, crossoverul compact este proiectat să ofere un spațiu perfect pentru un cuplu tânăr, un alt cuplu și doi copii sau animale de companie pe al treilea rând.

În interior, prin design s-a încercat redarea unui peisaj japonez, respectând rădăcinile Nissan, încorporând interfețe grafice avansate și tehnologii autonome de conducere.

Interiorul în sine a fost creat cu imaginea unui râu pe podea, iar consola şi tunelul central imită o punte. Planşa de bord şi consola este făcută din lemn kigumi, după tehnica kanawa tsugi, folosită de tâmplăriile care construiesc temple și altare religioase.

Pe planşa de bord se regăsesc cinci ecrane, două de pe margini fiind folosite în calitate de oglinzi retrovizoare. Un alt ecran mai există la marginea acoperişului, având de asemenea rolul unei oglinzi retrovizoare, iar un altul tactil este pe tunelul central. Gestionarea tuturor funcțiilor multimedia se realizează cu ajutorul gesturilor și comenzilor vocale, iar ca asistent personal este un carp japonez decorativ.

Mașina este pornită cu ajutorul amprentei şi după ce este sincronizată cu telefonul proprietarului, pe care este programat din timp un itinerar, începe mişcarea. Procesul de conducere poate fi atât manual, cât şi automat cu ajutorul unui sistem de pilotare automată din complexul ProPILOT.

Informaţii despre ce anume pune în mişcare conceptul Xmotion cu sistem de tracţiune integrală şi despre posibilitatea transformării într-un model de serie nu au fost dezvăluite.

Evenimentul de prezentare al conceptului Nissan Xmotion:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise