(video) Stagiarii Mercedes-Benz au făcut un EQC parţial transparent pentru a-i scoate tehnologiile ascunse la vedere
Cu un EQC 400 4MATIC parţial transparent, stagiarii Mercedes-Benz fac vizibilă tehnologia inovatoare a mașinii electrice. Jumătatea stângă a vehiculului a fost lăsată în starea inițială, iar în jumătatea dreaptă s-au făcut tăieturi în caroseria vehiculului și în podea. Prin aceste orificii se oferă o vizualizare a componentelor ascunse, cum ar fi bateria, de exemplu.
Modelele decupate a unor componente individuale, o simulare a procesului de încărcare prin intermediul LED-urilor și o suprapunere virtuală a bateriei de înaltă tensiune pe o tabletă completează această creaţie inedită.
În proiect au fost implicați aproximativ 40 de stagiari din cadrul grupurilor profesionale de specialiști în mecatronică auto, în amenajarea interioară, mecanic de construcții și mecanic de scule. Angajații provin din fabricile mărcii din Sindelfingen, Bremen și Rastatt.
Folosind inclusiv pauza luată din cauza pandemiei de COVID-19, această echipă a lucrat timp de aproximativ un an la construirea unui EQC parţial transparent pe baza unui vehicul donator. În același timp, ei au creat o serie de modele de componente individuale cum ar fi încărcătorul de bord, cockpit-ul, barele de protecție sau farurile modificate. Toate au fost ulterior integrate în ceea ce puteţi vedea în imagini. Această lucrare practică pe un vehicul electric a permis ca un conținut important de cunoştinţe să fie împărtășite stagiarilor din acest an.
Încărcarea și descărcarea bateriei sunt simulate cu ajutorul unor LED-uri de-a lungul perifericelor de încărcare ale vehiculului. Ecranele originale ale EQC au fost reprogramate pentru a permite afișarea și redarea imaginilor și videoclipurilor explicative. În plus, o aplicaţie cu realitate augmentată (AR) pe o tabletă permite suprapunerea virtuală a tensiunii înalte sub care funcţionează componentele pe fotografiile cu EQC.
Iată câteva fapte și cifre:
- Aproximativ 15 metri de fibră optică LED este folosită pentru proiect.
- Pentru a alimenta LED-urile sunt instalate aproximativ 50 de metri de cabluri electrice.
- Pe o perioadă de 36 de ore, trei stagiari au folosit opt discuri de măcinat pentru a tăia cinci diafragme din caroserie. În plus, au fost utilizate 23 de curele abrazive țesute pentru debavurarea marginilor tăiate.
- Lucrările de vopsire și lustruire au durat în total aproximativ 50 de ore.
- Două plăci de microcontroler Arduino cu trei scuturi de releu pentru controlul benzilor și blocării LED-urilor, dar și afișajului LED pe mufa de încărcare, au fost folosite. Codul de programare are în total aproximativ 500 de rânduri.
- 21 de ore le-a luat stagiarilor pentru a transforma cele trei benzi luminoase din spate într-una singură. Au fost necesare încă 18 ore pentru a transforma două stopuri într-unul folosind un Dremel și un ferăstrău.
- Pregătirea camerei de mers înapoi a durat 10 ore.
- Una peste alta, echipa s-a reunit în aproximativ 650 de minute de conferințe online. În fiecare dimineață, alte 20 de minute au fost cheltuite pentru managementul magazinului digital (organizație de lucru).
- Două mini-PC-uri NUC de la Intel cu două convertoare video au fost utilizate pentru reprogramarea monitoarelor – codul programului are în jur de 1500 de rânduri.
Vezi şi:
Cmentariile sunt închise