(video) Mercedes-Benz a început să-şi producă primul electromobil de serie! Iată cât costă în Germania

Noul Mercedes-Benz EQC, SUV electric prezentat exact acum opt luni de zile în urmă în premieră mondială, este acum gata de lansare. Modelul a început să fie produs la uzina mărcii din Bremen și poate fi comandat chiar acum.

Acolo, EQC poate fi integrat în mod flexibil în producția în masă actuală a maşinilor cu motoare cu ardere internă sau a celor hibride (C-Class Saloon & Estate, GLC & GLC Coupe). Prin urmare, standardele ridicate de producție Mercedes-Benz asigură calitatea superioară a tuturor automobilelor.

Versiunea de start se numeşte EQC 400 4MATIC şi oferă o serie de echipamente standard extinse, dar și servicii atractive.

Noul EQC este o maşină care produce 408 CP în total. Cu câte un motor electric pe fiecare osie, prin care energia electrică se transformă în energie mecanică, se mai pune la dispoziţie un impresionant cuplu de 760 Nm. Datorită unei strategii de operare inteligente, componentele unității de propulsie oferă puterea exact acolo unde este necesară în funcție de situaţia de conducere – în mod eficient și aproape în linişte totală.

Sistemul de tracţiune integrală complet variabil 4MATIC îmbunătățește stabilitatea manipulării, mai presus de toate în condiții dificile de drum. Acesta distribuie puterea în mod continuu variabil și îmbunătățește manipularea în siguranţă, plăcerea de a conduce şi autonomia.

Bateria litiu-ion de înaltă tensiune din EQC este dispozitivul central de stocare a energiei pentru unitatea de propulsie electrică și impresionează cu densitatea sa mare, dar și cu un conținut energetic utilizabil de 80 kWh. Acest lucru asigură o autonomie care poate varia între 445-471 de km (calculată în ciclu NEDC). Designul modular, care cuprinde două module cu 48 de celule și patru module cu 72 celule, a permis realizarea unui design compact al ambalajului.

Vezi şi: PARIS 2018: Primele impresii despre noul Mercedes-Benz GLE, B-Class şi EQC – Reportaj Video AutoBlog.MD

Procesul de producţie al unui EQC se remarcă printr-un “dublu mariaj”. Atunci când corpul, suspensia și unitatea de propulsie devin un tot întreg pe linia de asamblare, acest proces este numit în industrie ca “mariaj”. În cazul lui EQC acest lucru se întâmplă atunci când cele două motoare electrice sunt instalate în corp.

O inovație majoră este așa-zisul centrul de întâlnire cu bateria. A doua “căsătorie” are loc aici: Acesta este locul în care SUV-urile sunt recunoscute ca modele electrice cu ajutorul etichetelor informative atașate de corp și aici sunt echipate cu o baterie. “Organismul” maşinii este suspendat de la un transportator și depozitate pe un cadru. Nişte braţe de sprijin ridica bateria de jos până sub caroserie, iar un angajat monitorizează dacă fixarea sa are loc aşa cum trebuie.

Alături de uzina din Bremen, întreprinderea comună Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) va începe producția lui EQC în acest an şi pentru piața locală din China. Şi, așa cum se întâmplă pentru clasa C și GLC, uzina din Bremen acționează ca un centru de competență pentru producția lui EQC în alte locații. BBAC face parte din rețeaua globală de producție Mercedes-Benz Cars. Alte locații de producție pentru viitoarele modele Mercedes-Benz EQ sunt uzinele din Rastatt (Germania), Sindelfingen (Germania), Tuscaloosa (SUA) și Hambach (Franța). În ceea ce priveşte producţia de baterii, în viitor, rețeaua mondială de producție va fi compusă din nouă locaţii de pe trei continente.

Vezi şi: (video) Mercedes-Benz arată un crash test cu noul EQC şi dezvăluie măsurile care s-au luat pentru a-l face sigur

Prețurile pentru Mercedes-Benz EQC încep în Germania de la 71.281 de euro (cu TVA) pentru versiunea de bază deja echipată cu generozitate. Prețul său net de bază, de mai puțin de 60.000 de euro, îl face eligibil pentru un bonus de mediu în Germania, indiferent de echipamentele individuale.

Caracteristici complete:

Emisii CO2

0 g/km
Consum de energie (NEDC)

20.8 – 19.7 kWh/100 km

Autonomie (NEDC)

445 – 471 km
Timp de încărcare de la un Wallbox sau de la o staţie publică (AC)

11 ore

Timp de încărcare printr-o staţie rapidă (DC)

10-80% în aproximativ 40 de minute
Sistem de propulsie

2 motoare electrice asincrone ce formează şi un sistem de tracţiune integrală

Putere totală sistem

408 CP
Cuplu maxim

760 Nm

Viteză maximă

180 km/h (limitată electronic)
Acceleraţie 0-100 km/h

5.1 secunde

Tip baterie

Litiu-ion
Capacitate baterie (NEDC)

80 kWh

Greutate baterie

652 kg
Lungime/lăţime (incl. oglinzi)/înălţime

4.761/1.884 (2.096) /1.623 mm

Lăţime ecartament (faţă/spate)

1.625/1.615 mm
Ampatament

2.873 mm

Volum portbagaj (în dependenţă de echipamente)

circa 500 de litri
Greutate/greutate maximă permisă

2.495/2.940 kg

Greutate maximă remorcă tractată pe o rampă cu o declivitate de 12%

1.800 kg
Preţ de start Mercedes-Benz EQC în Germania (cu TVA)

71.281 de euro

Preţ minim ediţie de start Mercedes-Benz EQC Edition 1886 (cu TVA)

84.930,30 euro

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/