(video) Drag race cu record mondial: Noul Rimac Nevera vs Ferrari SF90 Stradale

În paralel cu premiera mondială a noului Rimac Nevera a fost făcută publică şi prima demonstrație de forţă a hipercarului electric. A filmat-o din timp colegul nostru Mat Watson, el şi fiind cel care a setat, deocamdată neoficial înregistrat, timpul record pentru parcurgerea distanţei de 402 metri – 8.62 secunde!

Amintim că deținătorul oficial al recordului de timp pentru parcurgerea unui sfert de milă, printre mașinile de producție în serie, nemodificate, cu motoare cu ardere internă, este acum Bugatti Chiron Sport – 9.4 secunde. Modelul Dodge Challenger SRT Demon, special construit pentru drag racing, poate face același lucru în 9.65 secunde dacă folosește combustibil de curse.

https://www.youtube.com/watch?v=A4orCB71BgY

Pentru o comparaţie în termeni de performanţe dinamice cu start de pe loc, acceleraţie din mers şi frânare, a fost selectat drept “rival” cel mai puternic Ferrari stradal al momentului.

Un SF90 Stradale este un plug-in hybrid dotat cu un V8 twin-turbo, asistat de trei electromotoare, care produc cumulativ 1.000 CP şi 800 Nm de cuplu. Poate face cu ele, prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală, 0-100 km/h în 2.5 secunde, în drum spre o viteză maximă de 340 km/h.

Noul Rimac Nevera dispune de patru motoare electrice cu 1.914 CP şi 2.360 Nm de cuplu în total – cu AWD respectiv – pentru un sprint 0-100 km/h în 1.97 secunde şi o viteză maximă de 412 km/h. Hipercarul electric e mai greu decât modelul Ferrari cu 380 de kg (2.150 vs 1.770 kg).

Iată şi un prin review al modelului electric:

https://www.youtube.com/watch?v=BpcvbKF1tUw

Vezi şi: (video) Drag race: Noul Porsche Taycan Turbo S vs prototipul lui Rimac C_Two

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise