(video) Drag race: Noul Porsche Taycan Turbo S vs prototipul lui Rimac C_Two

Mate Rimac, ambițiosul top manager al companiei Rimac Automobili, a decis să vadă dacă noul său hipercar, ce se află în ultima fază a pregătirilor pentru producţia în serie, este mai rapid decât un Bugatti Chiron pe o distanţă de 402 metri.

Totodată, ne oferă şi o previzualizare a performanţelor sale în raport cu un Porsche Taycan Turbo S, unul dintre cele mai rapide electromobile deja existente pe piaţă.

De notat este că maşina din imagini este un prototip pre-producţie, încă mai are nevoie de optimizări, nu produce puterea totală planificată şi dispune la moment de o funcţie Launch Control! Chiar şi aşa…

https://www.youtube.com/watch?v=QXe4X3rYIPw

Rimac C_Two (1.914 CP/2.300 Nm) a promis o viteză maximă de 412 km/h, un timp de sub 2.0 secunde pentru exerciţiul 0-100 km/h şi de 4.3 secunde pentru sprintul 0-161 km/h când a fost dezvăluit pentru prima dată în 2018.

Aceste cifre de performanță nemaiauzite au fost stabilite pentru prima dată ca obiective extrem de ambițioase de către echipa Rimac Automobili. Totuși, prin procesul extins de dezvoltare și testare a mașinii, inginerii s-au asigurat că îndeplinesc și depășesc obiectivele stabilite!

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Vezi şi: Porsche este și mai interesat de Rimac! Germanii investesc alți 70 mln euro în producătorul croat de automobile

Cmentariile sunt închise