Porsche este și mai interesat de Rimac! Germanii investesc alți 70 mln euro în producătorul croat de automobile

Lucruri interesante se întâmplă în industria auto. După ce în anul 2018 și-au arătat interesul față de constructorul croat de hipercaruri electrice Rimac, cei de la Porsche anunță astăzi că și-a crescut participația în Rimac Automobili cu alte 70 de milioane de euro, ajungând astfel să dețină 24% din acțiunile companiei!

Interesant este că odată cu creșterea cotei de acțiuni, Porsche nu țintește să controleze compania fondată de Mate Rimac în anul 2009 la vârsta de doar 21 de ani.

Pe de altă parte, ar fi fost foarte greu să și facă asta din moment ce, pe lângă Porsche, dețin acțiuni ale Rimac Automobili și alte mărci importante cum ar fi Hyundai (15.5%) sau Camel Group (14%), ultima fiind o companie chineză specializată în reciclarea și producerea bateriilor electrice.

Și ar mai fi o chestie… Pe lângă dezvoltarea și asamblarea propriilor automobile, Rimac mai este și un furnizor important de componente auto parte a sistemelor electrice de propulsie a multor mărci consacrate, cum ar fi Hyundai, KIA, Porsche, Aston Martin, Automobili Pininfarina, Koenigsegg și altele.

Revenind la Porsche, interesul germanilor în creșterea investiției în Rimac Automobili este altul… Iată cum o explică Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv Porsche.

“Rimac este excelent poziționat în soluții prototip și de serie mică. Mate Rimac și echipa sa sunt parteneri importanți, mai ales atunci când vine vorba de a ne sprijini în dezvoltarea componentelor. Rimac este pe cale să devină furnizor de nivel 1 pentru Porsche și alți producători din segmentul de înaltă tehnologie. Porsche a plasat deja primele comenzi la Rimac pentru dezvoltarea de componente de serie extrem de inovatoare. Mate Rimac ne inspiră cu ideile sale inovatoare. În același timp, el beneficiază de cunoștințele noastre în producție și de experienţa metodologică în dezvoltare.

Investiția noastră în Rimac s-a dovedit a fi absolut corectă. Valoarea sa a crescut de multe ori de la investiția noastră inițială. Compania s-a dezvoltat foarte bine tehnologic. Ne extindem cooperarea pas cu pas și, de asemenea, beneficiem de puterea Rimac în inovație”, a spus Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv și membru al Comitetului executiv pentru finanțe și IT la Porsche AG.

În prezent Rimac Automobili este pe ultima sută de metri în procesul de pregătire a debutului pe piață a celui de-al doilea model Rimac.

Numit deocamdată C_Two, prototipul său a promis o viteză maximă de 412 km/h, un timp de sub 2.0 secunde pentru exerciţiul 0-100 km/h şi de 4.3 secunde pentru sprintul 0-161 km/h când a fost dezvăluit pentru prima dată în 2018. Aceste cifre de performanță nemaiauzite au fost stabilite pentru prima dată ca obiective extrem de ambițioase de către echipa Rimac Automobili.

https://autoblog.md/video-geneva-2018-premiera-mondiala-noul-rimac-c_two-este-un-hipercar-cu-1914-cp-si-ii-bate-pe-toti-la-dinamica/

Cmentariile sunt închise