(video) Se vinde drift pickup-ul lui Ken Block – Hoonitruck! Ar putea deveni cel mai scump F-150 din istorie

Compania americană LBI Limited a scos la vânzare una dintre cele mai faimoase mașini extreme ale popularului pilot Ken Block – un pick-up personalizat numit Hoonitruck, bazat pe un Ford F-150 din 1977.

Eroul din Gymkhana 10 şi Climbkhana 2 (clipuri vizualizate cumulativ de peste 75 de milioane de oameni) este estimat la 1.1 milioane de dolari şi dacă se va reuşi vânzarea acestuia va deveni cel mai scump F-150 din istoria modelului!

Poţi vedea aici alte maşini Ford care mai sunt disponibile spre vânzare din colecţia lui Block.

https://youtu.be/x0AI-kU9YfQ

Ken Block a inițiat proiectul pentru a construi un super pickup, inclusiv în memoria tatălui său, care a condus odată un F-150 original din aceeași generație.

Construcția lui Hoonitruck ar fi costat mai mult de 1.5 milioane de dolari și a fost realizată de către tehnicienii maeștri de la Detroit Speed, sub supravegherea, designul şi stilul dictat de Block şi echipa sa de la Hoonigan.

Cabina vechiului F-150 a fost dezbrăcată, reparată, întărită și apoi “aruncată” pe un șasiu personalizat cu un cadru tubular. Apoi a fost completat cu o caroserie din aluminiu militar, ciocănită manual, decorată la exterior cu o schemă de culori negru-gri mat.

Toată construcţia stă pe o suspensie personalizată ST/KW, iar jantele forjate special create – Fuel Block – sunt vopsite într-o culoare albă lucioasă şi chiar premiate cu distincția “Best Dressed” la ediţia din 2019 a Tokyo Auto Salon.

Iată nişte imagini din procesul de asamblare:

[embeddoc url=”https://storage.googleapis.com/lbilimited-uploads/2021/05/Hoonitruck-Build-Photos.pdf”]

Dar componenta sa cea mai interesantă este motorul unic – un V6 EcoBoost twin-turbo de 3.5 litri – cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte marca Sadev. Acesta a fost reproiectat de inginerii Ford Performance și Roush pentru a produce 927 CP (la 7.400 rpm) şi 952 Nm de cuplu.

Curios este că propulsorul a fost donat de Ford pentru proiectul inedit, după ce a fost utilizat în pregătirile prototipului maşinii de curse GT, cea care a participat inclusiv în maratonul de 24 de ore de la Le Mans! Iar dacă se cumpără acest pickup, se mai oferă unul de rezervă, pe lângă alte piese de schimb, roţi, etc.

Totodată este necesar de remarcat că, în mod special pentru acest benzinar, a fost confecţionat cu imprimanta 3D de către echipa Ford Performance un colector de admisie din aluminiu! La momentul fabricației era cea mai mare piesă auto din lume care a fost realizată (în 150 de ore) utilizându-se o metodă de imprimare 3D!

Sunetul produs de motor la ralanti

Având o lăţime totală de peste doi metri, băieţii de la Detroit Speed au făcut vehiculul extrem de modular, astfel încât să poată fi demontat pentru transport și reconstruit la fața locului. Soluţia permite, de asemenea, schimbarea rapidă sau reconstruirea pieselor în caz de accident, tot la fața locului.

Interiorul, desigur, arată ca o navă spațială cu bordul său complet din fibră de carbon și scaunele de curse potrivite Recaro Profi SPA din fibră de carbon. Printre dotările de “lux” se numără un sistem de pornire de la distanţă prin FordPass și chiar o configurație funcțională pentru montarea unei camere video posterioare sau a unui cârlig de remorcare.

Vezi şi: (video) Ken Block și Ford s-au despărțit după mai mult de 10 ani de cooperare. Înşuşi Jim Farley i-a mulţumit

https://www.youtube.com/watch?v=IGTGtl6gbEQ

Cmentariile sunt închise