(video) Peste 500 de şoferi moldoveni prinși băuți la volan au avut deja experiență de muncă la morgă
Din moment ce au fost relaxate restricțiile ce țin de situația pandemică, s-a reluat programul de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan. După ce sunt implicaţi în diverse activități la morgă aceştia recunosc că regretă de faptele comise.
Medicul legist de la Centrul de Medicină Legală, Natalia Toporeț, a declarat că șoferii ajunși la morgă, după cele văzute, au un impact psiho-emoțional foarte puternic. Aceștia, conform programului, trebuie să se afle acolo timp de cinci ore.
De la startul programului şi până în prezent, în program au participat 472 de persoane, iar acum, în sesiune sunt implicate alte 80 de persoane. Printre cei care vin la sesiunea pentru recuperarea permisului de conducere, în mare parte sunt bărbați.
Amintim că Programul de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan, inițiat în 2010, este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în luna decembrie 2018 de Guvern. Potrivit documentului, cei care urcă la volan în stare de ebrietate, rămân fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești.
În cazul în care instanţa suspendă carnetul, aceştia îl pot recupera numai după ce trec programul. Cei cărora li se anulează permisul, pe lângă program, mai trebuie să susţină din nou examenele auto.
Programul durează până la trei luni şi costă 4.000 de lei, bani achitaţi de şoferi.
Cmentariile sunt închise