(foto) Unul din ultimele McLaren Speedtail a fost vopsit şi finisat la exterior timp de peste 12 săptămâni
McLaren Special Operations (MSO) a dezvăluit unicul Speedtail “Albert”, o maşină făcută la comanda dealerului McLaren Beverly Hills, cel care a fost şi autorul ideii modelului Sabre.
Exemplarul este unul dintre ultimele vehicule din seria limitată la doar 106 unităţi și aduce un omagiu primului vehicul de testare a atributelor lui Speedtail din 2018.
Apropo, “Albert” au fost botezate şi aşa-zisele test mules a modelului McLaren F1 din 1992, numite după sediul Albert Drive în care F1 a fost proiectat și construit în Woking, Anglia. Astfel spus, originalul prototip MVY02 Speedtail a fost botezat “Albert” ca un tribut respectuos pentru predecesorul său cu trei locuri.
Vehiculul prototip “Albert” a fost dezvoltat pentru a valida conceptul poziției de conducere pe un scaun amplasat central, testând ergonomia și vizibilitatea șoferului, dar și pozițiile camerei retrovizoare. Construit inițial cu panouri frontale de la un 720S, prototipul “Albert” a fost primul Speedtail condus pe drumurile publice.
Designul exterior cu un camuflaj a fost realizat printr-un simplu înveliș de caroserie din vinil de doi metri, cu linii de design imprimate pentru a reprezenta fluxul de aer optimizat peste mașină. Noul Speedtail “Albert” imită acest concept cu una dintre cele mai complexe teme de vopsea aplicată vreodată de MSO.
Culorile selectate sunt Magnesium Silver (cea în care McLaren F1 a fost prezentat pentru prima dată la Marele Premiu de la Monaco din 1992) și Ueno Grey, culoarea modelului F1 GTR care a câștigat maratonul de 24 de ore de la Le Mans în 1995. Tratamentul complet se bazează îndeaproape pe ambalajul de vinil din 2018.
Noul “Albert” a fost construit în McLaren Production Centre (MPC) cu un corp din fibră de carbon 1K lucioasă. Datorită naturii incredibil de complexe și detaliate a proiectării vopselei, echipa MSO a finalizat mai întâi panourile de testare pentru a înțelege fezabilitatea procesului și a lucrat alături de echipa de vizualizatori pentru a rafina randările.
În total au fost necesare peste 12 săptămâni de muncă pentru a se ajunge la rezultatul final: două săptămâni de mascare, șase de vopsire și restul timpului rămas a fost dedicat uscării şi remontării vehiculului după pulverizare.
Cu referire la tipăririle la scară largă ale randărilor, mascarea livrelei a fost finalizată de doi tehnicieni specialiști în vopsire. Acest lucru a trebuit să fie finalizat pe mașina construită, cu roți montate, pentru a asigura o aliniere precisă a panoului transversal al designului în timp ce acesta circulă în jurul vehiculului. În total, procesul a necesitat aproape doi kilometri de bandă fină pentru a finaliza aspectul inițial de proiectare.
Procesul de vopsire de șase săptămâni a necesitat demontarea mașinii pentru a asigura o precizie completă și un finisaj impecabil. După prima aplicare a vopselei, toate panourile caroseriei au fost tratate și reamenajate pentru a asigura alinierea perfectă și abia după aceea s-a aplicat vopseaua transparentă finală.
Cmentariile sunt închise