(video) Test Drive: Noul Aston Martin DBS Superleggera Volante
Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc
În primăvara acestui an am primit un email de la Aston Martin București. Era vorba despre o invitație de a conduce două modele, unul dintre care era noul DBS Superleggera Volante – unul din puținele gran turismo-uri cu motor V12 rămase în producție.
Sigur că nu puteam refuza oferta asta! Prin urmare, am urcat în mașină și am pornit la drum împreună cu echipa. Urma să ridic mașina de la sediul Aston Martin București, acolo unde, înainte de a pleca la drum, am discutat cu unul dintre băieții care a avut grijă să îmi explice ce model special urma să conduc.
Nu de alta, dar exemplarul de test care era venit din Germania, pe lângă faptul că a fost asamblat manual, a stat destul de mult pe linia de asamblare a diviziei Q by Aston Martin, deci avea o sumedenie de dotări exclusive care meritau atenția noastră.
Primul lucru, care m-a cucerit la DBS, este exteriorul său. Arată agresiv, dar în același timp elegant.
De altfel agresivitatea lui m-a și făcut să am puțină frică de mașina asta înainte de a o conduce. Nu de alta, dar 725 de cai putere pe roțile spate și un preț de 304.000 euro cu TVA te fac să fii de câteva ori mai atent la așa teste 🙂
Cosmos Orange, așa se numește culoarea exterioară, este rezultatul muncii diviziei Q by Aston Martin, la fel și inscripțiile din carbon forjat de la exteriorul mașinii.
Ca fapt divers, doar o emblemă Aston Martin necesită munca a 18 oameni și multe ore de lucru, iar cele din carbon forjat necesită și mai mult efort! În schimb arată extraordinar de frumos pe DBS, cei drept și costă în jur de 6.000 euro doar aceste inserții.
Interiorul în schimb, chiar dacă este dominat de piele de cea mai bună calitate și mult carbon, mi s-a părut un pic plictisitor. O fi de vină exteriorul mult prea arătos, sau culoarea neagră care domină interiorul pe mașina de test, fie și ea combinată cu ața contrastantă portocalie care poate fi găsită aici.
Dar sunt și altele… De exemplu multimedia, mult prea simplă și cu o grafică veche. Are Apple CarPlay, dar oricum, nu se ridică la nivelul prețului cerut pe mașina asta.
În schimb mi-a plăcut foarte mult volanul… Partea turtită de jos și forma acestuia pe lateral îl fac să se simtă foarte plăcut în mâini. Este exact ce trebuie când ai de ținut peste 700 de cai putere în frâu!
În schimb, sub capota imensă din carbon se află o adevărată piesă de artă. Motorul V12 twin-turbo de 5.2 litri este asamblat manual. Însă tot aici veți observa și câteva elemente poleite cu aur.
Elementul de pe capotă poleit cu aur are o funcție de a respinge căldura care vine de la motor, în timp ce capacul de ulei, care și el este poleit cu aur, este mai mult o fiță, pentru că odată comandat se poate vedea chiar și când capota este închisă, prin una din gurile de ventilare de pe capotă.
Apropo, atrageți atenția şi la ce unghi specific se deschid portierele!
Dar din mers uiți de interiorul puţin plictisitor și de sistemul multimedia, unul care nu este atât de prioritar pe o astfel de maşină. Aici ești unul la unu cu cei 725 de cai putere și emoțiile te copleșesc de fiecare dată când auzi cât de tare strigă motorul la fiecare apăsare de accelerator.
Eșapamentul are și el un sunet bine setat. Puternic, agresiv, dar plăcut în același timp.
Și pe final o fotografie tradițională cu mașina, dar și un mic teaser) Ați înțeles corect, foarte curând vom publica și un test drive cu primul SUV al mărcii Aston Martin, noul DBX! Pe curând!
Cmentariile sunt închise