Elon Musk dezvăluie că i-a propus şefului Apple să cumpere “ieftin” Tesla! Ultimul a refuzat să-l vadă în ochi

Elon Musk a dezvăluit printr-un tweet că s-a oferit în trecut să vândă Tesla gigantului tehnologic Apple. Omul de afaceri este în prezent CEO și cel mai mare coproprietar al producătorului de electromobile (deține o cotă de 20.8% din acțiuni).

“În cele mai întunecate zile de lucru din programul de dezvoltare și producție a lui Model 3, l-am contactat pe Tim Cook, CEO-ul Apple, pentru a discuta despre posibilitatea de a achiziționa Tesla (pentru o zecime din valoarea sa actuală)! El chiar a refuzat să se întâlnească cu mine”, a scris Musk.

Reieşind din fraza “cele mai întunecate zile pentru Model 3” ar fi vorba despre sfârșitul anului 2017 sau începutul anului 2018, atunci când compania a avut mari dificultăți cu creșterea producției acestei maşini și cu a sa calitate de producţie.

Informaţiile că Apple ar lucra la o mașină fără șofer par să-l fi determinat pe Elon Musk să trimită un tweet despre abordarea sa aparentă față de Tim Cook în 2017. Comentariul său a venit ca un răspuns într-un lanţ de sugestii precum că Apple încearcă să producă un vehicul dedicat transportului de pasageri până în 2024, cu o nouă tehnologie a bateriei.

La moment, capitalizarea Tesla pe piaţă depășește 600 de miliarde de dolari, asta în timp ce în ianuarie 2020 a fost mai mică de 100 de miliarde. De cealaltă parte, capitalizarea Apple ajunge acum la 2,242 de trilioane de dolari, bani care îi permite să cumpere practic orice de pe acest glob.

Au existat numeroase zvonuri cu privire la Tesla și Apple de-a lungul anilor. Companiile concurează pentru talent de mult timp, cu atât mai mult cu cât Apple și-a lansat propria afacere în industria auto. Aceasta l-a făcut pe Musk să facă faimosul său comentariu că “Apple este cimitirul Tesla” cu privire la faptul că gigantul din Cupertino angajează specialişti care au muncit anterior în compania producătoare de maşini electrice.

Vezi şi:

https://autoblog.md/proiectul-primului-automobil-marca-apple-ar-fi-fost-reluat-noi-detalii-despre-cand-ar-putea-fi-lansata-masina/

Cmentariile sunt închise