(video) Noul Bentley Bentayga Pearl of the Gulf by Mulliner are un seif pentru bijuterii la interior

Bentley a creat o nouă maşină de colecţie, inspirată de patrimoniul bogat al scufundărilor după perle din Golful Persic, toate fiind proprietate a unui singur client din Orientul Mijlociu şi numite Bentayga Pearl din Golf. Doar cinci exemplare cu motor W12 vor fi construite manual de către specialiştii diviziei Mulliner.

Fiecare model are un interior personalizat, făcut să amintească de istoria practicii scufundărilor în căutarea perlelor, o tradiție care datează de milenii și a fost odată principalul motor economic al regiunii.

Cel mai notabil element este din nou compoziţia unică de pe planşa de bord, din faţa pasagerul din dreapta, care prezintă pe o bucată de lemn Dark Fiddleback Eucalyptus o scenă de bărci plutitoare, ale căror pânze sunt realizate din sidef autentic.

Cabina luxoasă mai este amenajată cu piele principală Linen, completată de pielea secundară Brunel, aceasta fiind o schemă de culoare inspirată de frumusețea naturală a perlelor. Un ceas scump de la Breitling, cu un cadran la fel făcut din sidef, tronează pe mijlocul bordului.

Nişte cusături contrastante în nuanţele Camel şi Brunel sunt utilizate pentru scaunele cu piele matlasată și inserțiile de pe uşi, în timp ce nişte broderii aurite evidențiază ediţia specială. Covoraşele din lână de miei sunt de asemenea asortate cu cusături în nuanţă Linen, iar pragurile iluminate îi întâmpină frumos pe pasagerii care urcă în maşină.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Bentley Bentayga Falconry by Mulliner le place şi păsărilor răpitoare

Pentru că perlele se numără printre cele mai răsfățate și cele mai căutate bijuterii din lume, pentru a le menţine în siguranţă într-un Bentayga, Mulliner a instalat un compartiment de depozitare care se poate deschide doar prin depistarea amprentelor digitale.

Lada din tunelul central este realizată din aluminiu turnat sub presiune înaltă şi constituie un vestiar discret pentru a depozita obiecte de valoare în timp ce proprietarul se află pe plajă sau utilizează serviciile de parcare a valeților.

Vezi şi: (video) Bentley prezintă SUV-ul de lux suprem: Bentayga Mulliner Limited Edition

Vezi şi: (video) La vânătoare cu Bentayga. Bentley prezintă concurentul lui Holland & Holland Range Rover

Arheologii au dovezi care sugerează că tradiția de scufundări în căutarea perlelor naturale din Golf datează de acum cel puţin 7.000 de ani în urmă. Popularitatea perlelor s-a răspândit pe scară largă în timpul Imperiului Roman și a fost odată printre cele mai căutate accesorii.

Practica este considerată încă una dintre cele mai prețioase tradiții din regiune și a fost responsabilă pentru înființarea marilor orașe de coastă.

Vezi şi: (foto) Iată de ce Bentley Bentayga este maşina ideală cu care poţi merge la pescuit

Cmentariile sunt închise