(video) Care e mai bun în off-road? Lada Niva vs Suzuki Jimny vs Dacia Duster

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă întrecere în off-road organizată de CarWow. După ce recent colegul nostru Mat Watson a avut un prim contact cu noua-vechea Lada Niva, a decis să-i încerce performanţele în diverse probe în afara asfaltului pentru a afla dacă îşi merită cu adevărat banii ceruţi, spre deosebire de alternative precum Suzuki Jimny şi Dacia Duster.

Lada Niva a participat la test cu un motor natural aspirat binecunoscut de 1.7 litri, care dezvoltă 85 CP și 130 Nm. S-a remarcat că forţele nu sunt suficiente, dar modelul s-a dovedit a fi cel mai ușor din trio, având la bord nu doar un demultiplicator, ci şi un diferenţial central blocabil. Cântăreşte aproximativ 1.3 tone.

Jimny a fost ales în versiunea comercială pentru că alta nu este valabilă deocamdată, însă chiar şi aceasta are acelaşi benzinar natural aspirat de 1.5 litri cu 101 CP şi 130 Nm. Dispune la fel de cutie de viteze manuală şi un set de caracteristici ajutătoare în off-road.

Dacia Duster din imagini este într-o versiune diesel cu motor de 1.5 litri care dezvoltă 115 CP și 260 Nm. Deşi atuul său este un cuplu semnificativ mai mare, modelul este cel mai greu şi nu are vreun diferențial blocabil.

Conform rezultatelor tuturor testelor, care au inclus mai multe sarcini off-road, Lada Niva s-a distanţat faţă de Dacia Duster cu doar două puncte.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise