(video) Cine a câştigat prima cursă 24h Le Mans simulată virtual? Băieţii de la Porsche au fost cei mai buni în clasa GTE
Rebellion Williams Esport a fost echipa care a câştigat acum câteva ore ediţia inaugurală a cursei de 24 de ore de la Le Mans, simulată virtual, după un efort combinat fenomenal dintre cei doi piloţi profesionişti din autosportul real Louis Deletraz şi Raffaele Marciello, dar şi cei doi jucători esports Nikodem Wisniewski şi Kuba Brzezinski.
Cele 24 de ore de Le Mans virtual, un eveniment unic de anduranță organizat de FIA WEC, ACO și Motorsport Games, au reunit la un loc elita motorsport și cea sim racing. Cu un flux live de 24 de ore și o serie de televiziuni de top din 57 de țări din întreaga lume care au retransmis-o, milioane de oameni s-au conectat pentru a urmări cei 200 de șoferi și cele 50 de automobile sportive, din 37 de țări diferite, cum se luptă pe circuitul virtual de la Sarthe.
În total au fost realizate un număr incredibil de 13 milioane de conexiuni la sistemul oficial de cronometrare Alkamel pentru a urmări cursa.
Primul a văzut steagul cu carouri prototipul ORECA LMP al echipei Rebellion Williams Esport care a obținut victoria generală după ce a dominat cursa începând cu ora nouă. Echipa a trecut linia de sosire cu doar 17,781 secunde înaintea maşinii celor de la ByKolles Burst Esport (Tom Dillmann/Esteban Guerrieri/Jernej Simoncic/Jesper Pedersen), care anterior s-au calificat pentru a porni primii de la start, trebuind să muncească din greu pentru a economisi combustibil în ultimul moment și a evita o oprire suplimentară.
ByKolles Burst Esport a depus un efort eroic pentru a urca înapoi în clasament în mașina nr. 4 LMP, în ciuda mai multor întârzieri, inclusiv o penalizare în ora de deschidere a cursei, precum și unele probleme hardware la mijlocul cursei.
Podiumul a fost completat de echipa LMP Rebellion Williams Esport cu maşina nr. 13 (pilotată pe rând de Augustin Canapino/Jack Aitken/Marc Gassner şi Michael Romanidis).
De cealaltă parte, în clasa GTE, maşina nr. 93 Porsche 911 RSR a echipei Porsche Esports Team (Nick Tandy, Ayhancan Guven, Joshua Rogers şi Tommy Ostgaard) a obţinut o victorie binemeritată peste colegi şi echipele rivale.
Victoria pentru Porsche este cu atât mai specială cu cât anul 2020 marchează cea de-a 50-a aniversare de când marca germană a obținut prima victorie la cursa de 24 de ore cu Richard Attwood şi Hans Hermann în 1970.
Echipa Aston Martin Racing a ocupat locul secund după o performanță înregistrată cu maşina nr.95, condusă de Nicki Thiim, Richard Westbrook, Lasse Sorensen şi sim racer-ul Manuel Biancolilla. Au profitat de acest lucru după ce două maşini din faţă, nr. 80 a R8G Esports Team și nr. 92 a Porsche Esports, s-au confruntat cu probleme în ultima oră a cursei.
Echipa R8G Esports a lui Romain Grosjean a finisat în cele din urmă pe locul trei, după o prestație genială a lui Daniel Juncadella, Mathias Beche, Erhan Javovski şi Risto Kappet, la volanul unui virtual Corvette C7. Locul al treilea al R8G a însemnat, de asemenea, că trei producători diferiți – Porsche, Aston Martin și Corvette – au urcat pe podium.
Pe de altă parte, maşina cu nr. 52 a echipei AF Corse Ferrari, cu piloţii Charles Leclerc şi Antonio Giovinazzi, a suferit o întârziere serioasă imediat după marcarea sfertului de cursă, urmată de unele probleme ale serverului. În cele din urmă echipa a finisat pe locul 18 din 20. În cadrul unui interviu, Leclerc a afirmat că şi-ar dori să participe şi să-şi încerce abilitățile şi în cursa reală!
Dacă totul va fi bine şi pandemia globală nu va crea impedimente, cursa reală de 24 de ore de la Le Mans s-ar putea desfăşura în luna septembrie.
Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.
Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!
Cmentariile sunt închise