(foto/video timelapse) Informaţii despre circulația rutieră pe drumurile naționale. ASD: Condiţiile sunt satisfăcătoare

Aşadar, am avut un prim weekend în care ninsori moderate au cuprins practic întreg teritoriul ţării, însă precipitaţiile nu au creat careva dificultăţi în desfăşurarea traficului rutier pe arterele naţionale. La ora actuală condiţiile sunt satisfăcătoare, afirmă cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor.

În intervalul orelor 17:00 din seara zilei de ieri şi 7:00 din această dimineaţă, pe teritoriul ţării s-au înregistrat următoarele temperaturi: zona Nord 0..-2 grade Celsius, zona Centru 0..-1 grade Celsius şi zona sud 0..+1 grade Celsius. Vântul a bătut din nord la moderat, izolat cu intensificări.

Pe parcursul nopții în zona de nord s-au înregistrat precipitații slabe sub formă de ninsori, centru și sud fără precipitații, pe alocuri ghețuș.

Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine. Pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate: 108 utilaje speciale, 1.008 tone de material antiderapant şi 197 de muncitori rutieri. Astfel, circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată.

Condriţa

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Potrivit prognozei meteo actualizate, doar astăzi va mai ninge slab în zona de Centru şi Nord a ţării, după care abia în ziua de miercuri se vor înregistra precipitații mixte sub formă de ninsoare şi lapoviţă.

Iată care este starea drumurilor din ţară la momentul de faţă, văzută prin intermediul camerelor ASD:

Cmentariile sunt închise