Aston Martin anunţă noul V12 Speedster

Aston Martin anunţă şi confirmă astăzi producția într-o ediţie strict limitată a noului model V12 Speedster! Mașina își va face debutul global la sfârșitul acestui an, potenţialilor clienţi fiindu-le oferită oportunitatea de a achiziționa o maşină care combină trecutul mândru şi viitorul emoționant al brandului britanic de mașini sport.

Automobilul va fi creat de către divizia Q, acolo unde lucrează o echipă talentată de designeri și ingineri, şi va combina elegant o mașină sport autentică, orientată către șofer, cu utilizarea tehnologiei sportive de ultimă oră și a tehnologiei aviației pentru a oferi un vehicul cu două locuri, unul interesant de condus.

Designul noului automobil, în timp ce este modern și dinamic, aduce aminte atât de legendarul Aston Martin DBR1, câştigător al cursei de la Le Mans din 1959, cât şi a cursei de 1.000 de km de pe Nurburgring, cât şi de Centenary CC100 Speedster Concept, arătat în 2013.

DBR1-ul câștigător de la Le Mans, care a inspirat în parte V12 Speedster, a oferit până acum cel mai înalt triumf pentru Aston Martin în motorsport și, desigur, nu are nevoie de vreo introducere. Una dintre cele trei mașini din anii ’50 a câștigat atât World Sports Car Championship, cât și cursa de 24 de ore de la Le Mans din acelaşi an, definind nu numai excelența în domeniul sportului, ci și o eleganță rafinată – o marcă de anduranţă a Aston Martin.

https://autoblog.md/foto-acest-aston-martin-dbr1-a-fost-vandut-la-licitatie-si-a-devenit-cel-mai-scump-britanic-din-istorie/

Între timp, aflaţi că modelul CC100 Speedster Concept a fost produs în 2013 pentru a sărbători un secol de la naşterea Aston Martin. De asemenea, acesta a contribuit la inspirația creării noului V12 Speedster, care este produsul a peste 12 luni de proiectare și planificare minuțioasă a echipelor Q și Aston Martin Design.

https://youtu.be/WFLucaq73zs

În inima noii mașini se află o variantă de înaltă performanță a iconicului motor Aston Martin – V12 Twin-Turbo de 5.2 litri – capabil să genereze o putere de aproximativ 700 CP și 700 Nm de cuplu.

Oferind o paletă convingătoare de performanță, un răspuns superb și o coloană sonoră V12 emoționantă, motorul este cuplat la o transmisie automată ZF cu 8 trepte, montată spre partea din spate a mașinii în baza unei scheme cunoscută sub denumirea de transaxle.

Comenzile pentru noul model sunt procesate începând de astăzi. Toate maşinile, doar 88 de exemplare, vor fi asamblate manual, iar livrările vor demara din primul trimestru al anului 2021. Premiera publică este aşteptată la unul dintre saloanele importante ale anului curent.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-britanic-si-a-cumparat-toate-cele-patru-masini-aston-martin-din-colectia-exclusiva-vanquish-zagato/

(foto) Vechiul Aston Martin V12 Zagato se reîntoarce sub forma unei noi ediţii limitate de maşini

https://autoblog.md/foto-premiera-noul-mclaren-elva-1-66-milioane-de-euro-pentru-0-200-km-h-in-sub-sapte-secunde/

Cmentariile sunt închise