(video) Premieră la Pebble Beach: Cu noul Porsche 911 GT3 RS se marchează și 50 de ani de Carrera RS 2.7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Porsche 911 GT3 RS și-a făcut prima apariție publică la evenimentul The Quail, A Motorsports Gathering, din cadrul Monterey Car Week, organizat la Pebble Beach, California. Mașina arătată, una personalizată de GT Model Line și Style Porsche, este un omagiu adus modelului 911 Carrera RS 2.7 din 1972.

În plus, mașina va servi drept inspirație pentru un Porsche Exclusive Manufaktur cu disponibilitate limitată, oferit exclusiv clienților americani: un Tribute to Carrera RS Package.

Potrivit pentru Monterey Car Week, modelul expus este foarte personalizat. Finisat în alb, cu zone cheie în Python Green, mașina este o referință directă la configurația emblematică alb-verde oferită în 1972 pe primul model 911 „RS”, reprezentând și o nouă interpretare a acestuia. În cazul lui GT3 RS, caroseria îi este finisată într-un alb nemetalizat, având și prizele de aer laterale albe pentru a se potrivi cu grafica laterală și posterioară în Python Green, dar și cu jantele din aluminiu forjat în Python Green, cu dungi albe.

Stopurile cu design exclusivist subliniază tema verde-pe-alb, eliminând culoarea roșie de pe stopurile din spate și de pe a treia lumină de frână. În cele din urmă, plăcile laterale de la capetele din stânga și din dreapta ale aripii mari din spate sunt vopsite în alb cu sigle RS în Python Green.

Farurile au, de asemenea, un inel alb, lucru care nu este disponibil prin lista normală de opțiuni din fabrică. Combinația de culori continuă în interiorul mașinii cu cusături asortate și panouri ornamentale în alb pentru a se potrivi cu exteriorul.

În urmă cu 50 de ani, lumea știa că 911 Carrera RS 2.7 este cea mai rapidă mașină sport din Germania. A început ca o omologare specială și a prezentat multe inovații tehnologice. A fost cea mai puternică versiune a primei generații 911, generând 213 CP la 6.300 rpm și 255 Nm la 5.100 rpm dintr-un motor boxer cu șase cilindri, răcit cu aer, dezvoltat de Hans Mezger și Valentin Schäffer.

Având o greutate de numai 960 kg, un astfel de automobil mai poate realiza și în prezent 0-100 de km/h în 5.8 secunde și atinge maximum 245 de km/h! Nu rău deloc!

Un motor mai puternic a fost doar o parte din povestea de succes. La fel ca noul 911 GT3 RS, testare sa în tunel eolian și știința aerodinamică au introdus în 911 o tehnologie nemaivăzută până atunci. Așa-numita coada de rață, acum un element stilistic, cât și funcțional, a fost esențială în obținerea stabilității la viteze mari. Nu numai că a deblocat capacitatea de a conduce mai repede, dar a făcut-o fără a suporta rezistență suplimentară. De fapt, a redus coeficientul de rezistență.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre 911 Carrera RS 2.7 și istoria sa, te invităm să faci un click aici.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise