Atenție, proprietari de modele Mazda! Importatorul oficial recheamă în service mai multe modele!

Importatorul oficial de automobile Mazda în Republica Moldova anunţă o campanie de rechemare în service pentru mai multe modele! Motivul invocat este necesitatea înlocuirii elementelor pirotehnice din airbag-ul frontal pentru șofer și pasager.

FOTO: reutersmedia.net

Mazda Motor Corporation monitorizează în permanenţă calitatea vehiculelor Mazda chiar și după vânzarea acestora. De aceea, compania a decis să demareze o campanie de rechemare (recall) internaţională pentru anumite modele echipate cu airbag-uri TAKATA.

Lista de modele vizate în ţara noastră este compusă din: Mazda2, Mazda6, Mazda BT 50, Mazda RX-8, Mazda CX-7 şi Mazda CX-9, toate produse până în anul 2011!

Dacă sunteţi posesor al unui automobil din această listă, achiziționat prin intermediul importatorului local, trebuie să contactaţi reprezentanţii Mazda Moldova la numerele de telefon 022 509410 sau 0783 00025, pentru a afla în baza codului VIN şi a anului producţiei dacă maşina dvs. cade sub incidenţa campaniei!

  • În ce constă problema?

Pe vehiculele vizate de campanie, expunerea continuă la nivele ridicate de umiditate absolută poate provoca declanșarea anormală a carcasei elementelor pirotehnice în caz de accident, ce implică declanșarea airbag-urilor frontale pentru șofer și pasager. Declanșarea și ruperea elementului pirotehnic poate avea ca rezultat fragmente de metal ce pot lovi șoferul sau alți ocupanți ai vehiculului, rezultând în vătămări corporale serioase sau chiar moartea.

  • Ce va întreprinde Mazda?

Dealerul autorizat Mazda va înlocui în mod gratuit elementele pirotehnice de la airbag-urile frontale pentru șofer și pasager cu unele modificate.

  • Cât va dura acțiunea?

Reparația ar trebui să dureze aproximativ o oră, dar ar putea să dureze și mai mult, în funcție de gradul de ocupare al service-ului autorizat Mazda din ziua respectivă.

  • Ce ar trebui să faceți dvs?

Mazda este preocupată de siguranța dvs și de aceea vă încurajăm să faceți o programare la centrul de service autorizat Mazda pentru a vi se instala noile elemente pirotehnice ale airbag-urilor frontale pentru șofer și pasager.

  • Ați vândut mașină sau nu mai sunteți proprietarul acesteia?

Dacă v-ați mutat sau nu mai sunteți proprietarul vehiculului Mazda vizat de această acțiune, sunteţi rugaţi să anunțați dealerul Mazda pentru a actualiza baza de date şi pentru a anunţa proprietarul actual. Dacă acest mesaj este citit de un reprezentant al unei companii de leasing care are la ofertă sau a vândut vehicule Mazda vizate, este rugat să trimită un mesaj notificare către clienţi, deoarece este vital ca utilizatorul curent să fie înștiințat de această campanie de rechemare.

Pentru mai multe detalii şi pentru a afla despre eventuale alte campanii de rechemare a maşinilor mărcii Mazda, contactaţi reprezentanţii Mazda Moldova la numerele de telefon 022 509410 sau 0783 00025!

Cmentariile sunt închise