Fără precedent! Formula 1 recurge la curse virtuale pentru a ţine fanii aproape

Formula 1 a anunțat astăzi lansarea unei noi serii de curse – F1 Esports Virtual Grand Prix – care va conţine un număr de piloţi care participă în campionatul real actual. Seria a fost creată pentru a permite fanilor să continue vizionarea curselor de Formula 1, în ciuda situației privind COVID-19, care a afectat calendarul curselor de deschidere din acest sezon.

Cursele virtuale se vor desfășura în locul fiecărui Mare Premiu amânat, începând cu acest sfârșit de săptămână cu Marele Premiu Virtual al Bahrainului, duminică, 22 martie. Fiecare weekend ulterior va vedea cursa amânată de Formula 1 din lumea reală înlocuită cu un Mare Premiu Virtual*, inițiativa fiind programată în prezent până în mai 2020**.

FOTO: formula1.com

În prima cursă a seriei vor putea fi văzuţi virtual actualii piloţi F1 aliniați pe grilă, alături de o serie de staruri care vor fi anunțate la timp. Pentru a garanta siguranța participanților în acest moment, fiecare participant se va alătura cursei de la distanță, cu o gazdă transmisă în direct de pe Gfinity Esports Arena (sau la distanță, dacă este necesar), de la ora 20:00 (GMT), duminică, 22 martie 2020.

Seria de curse video nou formată va folosi simulatorul oficial pentru PC – F1 2019 – dezvoltat de Codemasters, iar primul GP virtual de pe pista Sakhir va fi o cursă doar cu 28 de tururi (50%). Transmisiunea, care va fi disponibilă pe canalele oficiale de Formula 1 de YouTube, Twitch și Facebook, este prevăzută să fie difuzată timp de o oră şi 30 de minute, cu o perioadă de calificare în care pozițiile grilei vor fi determinate în funcție de cel mai rapid timp de tur.

Datorită gamei variate de abilități de joc în rândul piloţilor-jucători, setările jocului vor fi configurate astfel încât să încurajeze pilotaj competitiv și distractiv. Aceasta include rularea cu performanțe egale ale monoposturilor virtuale, cu setări fixe, daune reduse ale vehiculelor și funcţii opţionale (ABS şi TCS) pentru cei mai puțin familiarizați cu jocul.

Seria este destinată strict în scopuri de divertisment, pentru a aduce “racing action” fanilor în acest scenariu fără precedent de care lumea a fost afectată. Punctele câştigate de piloţii care vor participa în joc nu se vor atribui oficial niciunui pilot din Campionatul Mondial.

În timpul weekend-urilor non-cursă, Formula 1 va găzdui, de asemenea, nişte curse de expoziție online, unde fanii din întreaga lume vor avea șansa de a merge cap-la-cap cu piloţii F1. Mai multe detalii despre aceste evenimente vor fi disponibile pe canalele oficiale de socializare ale Formula 1 în următoarele săptămâni.

* Grands Prix-ul care nu este disponibil în jocul video oficial F1 2019 va fi înlocuit cu un Grand Prix alternativ.

** Inițiativa F1 Esports Virtual GP va fi extinsă după luna mai, dacă pandemia coronavirusului va duce la alte anulări/amânări de Mari Premii.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi ultimele decizii din Formula 1:

https://autoblog.md/marele-premii-de-formula-1-ale-bahrainului-si-vietnamului-amanate-sezonul-ar-putea-incepe-de-la-sfarsit-de-mai/

Cmentariile sunt închise