(foto/video) Premieră europeană: Noul Toyota Hilux GR SPORT II

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota introduce în Europa modelul Hilux GR SPORT II după ce anterior a fost lansat în Australia şi câteva ţări din Asia de Sud-Est. Este o evoluţie şi în acelaşi timp un model mai hardcore, comparativ cu cel prezentat acum exact doi ani în urmă în Japonia şi ulterior pe bătrânul continent.

Caracteristici cheie:

  • Este în continuare un pickup double cab care oferă o combinație puternică de manevrabilitate și stabilitate, cu cea mai bună capacitate de remorcare (3.500 kg) și sarcină utilă (1.000 kg) din clasă, toate însoțite de o evoluție fermă a designului.
  • O atitudine dinamică, impunătoare din toate unghiurile semnifică un sens de neegalat al scopului, accentuat de arcurile elicoidale roșii și de suspensia monotub colorată, ieșind în evidență în negru în față și roșu în spate, alături de nişte bosaje negre îndrăznețe.
  • Noi sunt jantele din aliaj negru de 17 inchi, care oferă o estetică impresionantă şi se combină cu etriere de frână roșii atrăgătoare. Ele contribuie și la performanță: o suprafaţă mai mare reduce rezistența aerodinamică, iar designul spiţelor reduce din greutatea totală a roții.
  • Hilux GR SPORT II se mai remarcă printr-o nouă grilă de radiator tip plasă şi cu logoul clasic Toyota, praguri, corpuri ale oglinzilor retrovizoare şi mânere ale portierelor, toate negre. Apărătoarea frontală este argintie, bara de protecție spate e neagră, iar siglele distinctive GR SPORT completează aspectul.
  • În interior, o temă neagră, monocromă creează o senzație de stil și este însoțită de accente roșii îndrăznețe, cum ar fi centurile de siguranță roșii contrastante, pentru a sublinia pasiunea sportului cu motor din spatele identității GR SPORT. Padele în spatele volanului adaugă opțiunea de selecție manuală a treptelor de viteză, iar pedalele sport din aluminiu completează experiența.
  • Scaunele sport îmbrăcate în piele întoarsă neagră perforată, cu o serie de cusături argintii, oferă un confort excepțional, precum şi o aderenţă mai bună, minimizând alunecarea în timpul condusului cu forţe laterale mari.
  • O completare a aspectului și a senzației de înaltă calitate a cabinei este un nou ornament hidrografic aplicat pe portiere şi bord, alături de animaţii şi logouri GR pe monitorul central şi cel dintre ceasuri.
  • Hilux GR SPORT II vine echipat cu cel mai recent sistem multimedia Toyota Smart Connect, operabil pe un monitor tactil de 8.0 inchi. Un meniu permanent, bazat pe pictograme, este prezentat de partea șoferului. Utilizatorii își pot conecta, de asemenea, smartphone-ul sau tableta la sistem: atât prin cablu, cât și fără fir dacă folosesc Apple CarPlay sau cu o legătură prin cablu pentru Android Auto.
    • Pachetul multimedia include navigație bazată pe cloud, care utilizează informații actualizate în timp real despre evenimentele din trafic pentru o planificare precisă și eficientă a rutei. Există, de asemenea, un sistem de navigație încorporat care poate fi utilizat atunci când nu este disponibilă nicio conexiune de date la cloud.
    • Există și mai multă comoditate cu orice modificări sau upgrade-uri viitoare ale software-ului livrate fără probleme prin modulul de comunicații (DCM) al mașinii. Aceasta înseamnă că nu este nevoie ca mașina să fie dusă la un dealer pentru o actualizare a sistemului. 
    • De asemenea, sistemul poate fi folosit pentru a actualiza software-ul dedicat suitelor Toyota T-Mate şi Toyota Safety Sense.
  • Sub capotă a păstrat turbodieselul de 2.8 litri şi cu patru cilindri, care produce 204 CP şi 500 Nm, deşi pe alte pieţe are să ofere 224 CP şi 550 Nm! Cutia de viteze este una automată cu şase trepte. Tracţiunea – integrală.
  • Printre altele:
    • O creștere de la 29 la 30 de grade a unghiului de atac și o gardă la sol mai mare îi extind capacitățile formidabile în off-road. Acest lucru se realizează printr-o creștere cu 20 mm a înălțimii de rulare combinată cu o extindere a ecartamentelor: cu 140 mm în față și cu 155 mm în spate (comparativ cu un Hilux standard)!
    • Din punct de vedere aerodinamic, Hilux GR SPORT II adoptă o abordare fără compromisuri datorită noii structuri a perdelei de aer, inclusiv a unei bare de protecție noi, cu un design specific în zona proiectoarelor anti ceaţă care urmărește să optimizeze eficiența rezistenței aerodinamice și să reducă turbulența în arcul roții. Perdeaua de aer este optimizată în continuare prin adoptarea unui aşa-zis aero sports bar (o extensie a cabinei) și a unui capac special pentru benă.
    • O călătorie mai moale și mai stabilă pe orice teren este asigurată prin actualizări dedicate concepute pentru a îmbunătăți și mai mult precizia de manevrare, pentru a spori stabilitatea în linie dreaptă și pentru a atinge noi niveluri de confort. Un piston monotub înlocuiește soluția actuală cu două tuburi, oferind o performanță de amortizare mai bună și un răspuns mai rapid în condiții dificile datorită suprafeței mai mari a pistonului.
    • Noile jante mai ușoare sunt îmbrăcate în anvelope pentru toate terenurile. Frânarea precisă și puternică este posibilă datorită discurilor frontale mărite de la 16 la 17 inchi și a noilor discuri de 15 inchi din spate care înlocuiesc frânele cu tamburi.
    • Zgomotele, vibraţiile şi unghiurile ruliului au fost reduse în consecinţă.

Vânzările vor începe în prima jumătate a anului 2024, iar livrările vor demara din a doua jumătate.

Câteva prime reportaje video:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise