(foto) Oficial: Noul Toyota Hilux GR SPORT vine şi în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Hilux este una dintre legendele Raliului Dakar și un câștigător absolut al celei mai dure curse din lume. Succesul pe care TOYOTA GAZOO Racing l-a obținut în această competiție extremă a inspirat crearea modelului Hilux GR SPORT – modelul de top al pickup-ului.

Noul Hilux GR SPORT este conceput pentru a capta atenția clienților al căror stil de viață activ depășește cu mult cotidianul, oferindu-le un vehicul ideal pentru călătorii aventuroase și activități sportive. Toyota a introdus upgrade-uri dedicate suspensiei pentru a oferi o experiență de condus și mai plină de satisfacții, cu control sporit, receptivitate și senzație de aderență. 

Iar o serie de caracteristici exclusive de design exterior și interior sporesc atractivitatea vehiculului.

Caracteristici cheie:

  • Caracteristica cheie a sistemului de suspensie îmbunătățit este introducerea de noi amortizoare monotub și noi arcuri frontale. Designul monotub creează o zonă mai mare pentru pistoane pentru a oferi performanțe de amortizare mai bune, cu un răspuns mai rapid și o mai bună disipare a căldurii. De asemenea, ajută la menținerea calității performanței uleiului din interiorul unității atunci când se conduce în condiții dificile.
  • Arcurile elicoidale frontale au fost ranforsate și atât acestea, cât și noile amortizoare, sunt vopsite într-o culoare roşie. Aceste modificări se adaugă actualizărilor suspensiei introduse anterior pentru noul Hilux, inclusiv arcuri lamelare posterioare reajustate și bucșe noi.
  • În comparație cu un Hilux standard, aceste modificări oferă îmbunătățiri semnificative ale caracteristicilor de manevrabilitate, inclusiv efortul de direcție și răspunsul la unghiul de virare, performanță în linie dreaptă, o plimbare solidă și senzație de ruliu/aderență optimizate. Noua configurație contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la confortul călătoriei, cu răspuns rapid la vibrațiile de înaltă frecvență și o capacitate crescută de amortizare pentru a controla mișcarea corpului și a elimina șocul.
  • Noul Hilux GR SPORT este propulsat de puternicul motor de 2.8 litri, introdus în gamă în 2020. Oferind 204 CP și 500 Nm de cuplu, este asociat cu o transmisie automată cu șase trepte. Exclusiv oferit cu o cabină dublă, Hilux GR SPORT menține capabilitățile impresionante de transport, care sunt printre cele mai bune din clasa sa: poate suporta o sarcină utilă de o tonă și poate tracta remorci cu frâne de până la 3.5 tone.
  • Grila frontală neagră are o plasă dedicată cu model G și capătă o bară centrală orizontală proeminentă, cu numele TOYOTA redat în mod clasic, în locul emblemei mărcii. Această soluţie de design face referire la insigna de pe a patra generație Hilux de la începutul anilor 1980. Designul frontal puternic este amplificat de noile împrejurimi ale proiectoarelor anti ceaţă mai mari.
  • Jantele din aliaj de 17 inci au un finisaj negru contrastant și sunt acoperite cu anvelope pentru toate terenurile. Tema neagră mai este reflectată în carcasele oglinzilor exterioare, treptele laterale, aripi și mânerul hayonului. Evident nu lipsesc nici insignele GR SPORT.
  • În cabină există scaune frontale sport noi, într-o combinație de piele neagră și piele întoarsă sintetică, cu perforații roșii și cusături contrastante. Emblema GR SPORT este prezentată pe spătare, covorașe, butonul de pornire a motorului și graficul animat al afișajului de informații. Volanul are în spate padele pentru comutarea manuală a treptelor de viteză, iar setul de pedale sport este din aluminiu. La aspectul atractiv mai contribuie nişte inserții ornamentale care imită fibra de carbon, o linie decorativă roșie pe lățimea panoului de bord și iluminare albastră a panourilor uşilor.
  • Echipamentul modelului se bazează pe cel numit High și include faruri LED și lămpi combinate, sistem de acces inteligent și pornire prin buton, aer condiționat pe două zone, asistent la coborârea în pantă și un diferențial automat cu alunecare limitată.

Noul Hilux GR SPORT va ajunge la dealerii din Europa în vara anului 2022.

Cmentariile sunt închise