(video) Are pe bord peste 1.25 milioane de km şi totuşi a fost restaurată. Vezi cum arată o Toyota FJ44 pregătită pentru următorul milion

Clasicul Toyota Land Cruiser J40, un SUV construit pe un şasiu de tip cadru în perioada anilor 1960-1984, încă se bucură de un respect deosebit în rândul iubitorilor de adevărate maşini de teren.

În SUA acesta este popular de achiziţionat nu numai în forma originală, ci şi într-o variantă custom bazată pe versiunea FJ44, pusă la dispoziţie în cadrul unor comenzi individuale de către atelierul Icon din California, care se ocupă de asta de la sfârșitul anilor 2000.

Clipul ataşat arată o astfel de maşină care are la bază un model FJ44 din 1972 (în original avea un corp cu ampatament lung şi cu doar două portiere). Însă cel mai interesant în cazul acestui exemplar este că la începutul lucrărilor de restaurare avea pe bord 1.25 milioane de km parcurşi.

https://youtu.be/KbFRt99hLmU

Șeful atelierului Icon și autorul acestui remake este fostul actor Jonathan Ward. Afacerea cu maşini şi-a pus-o pe roate în 1995 şi iniţial firma îi era specializată în reparaţia, întreținerea și restaurarea de modele Land Cruiser, după care a început să ofere servicii de tuning și ulterior să se ocupe de modelele utilitare clasice şi ale altor mărci, în special Ford și Chevrolet.

În cadrul procesului de modificare Icon efectuează o detectare completă a defectelor și restaurează părţile necesare. Totodată, în cazul acestui FJ44 s-au confecţionat alţi pereți laterali care să cuprindă deja patru portiere. Astfel spus, din cele originale rămân doar şasiul şi suporturile de montare. Suspensia este una substanţial nouă şi include amortizoare reglabile Fox Racing, iar în spatele roţilor cu anvelope BFGoodrich se ascunde mecanisme de frânare Brembo.

Caroseria a fost acoperită cu o nouă vopsea pulbere cu rezistență crescută la zgârieturi și contacte. Acest exemplar special este finisat într-o nuanță Eucalipt, iar drept contrast serveşte un acoperiş textil detaşabil de culoare gri.

În interior, Icon a încercat să păstreze totul cât mai aproape de original. Ecrane tactile mari pe bord și alte atribute moderne nu au apărut acolo. Dar unele schimbări sunt vizibile, printre ele numărându-se scaunele noi cu o tapiţerie din vinil, uşor de spălat la nevoie, ori cuşca de protecţie.

Jonathan Ward nu a spus nimic despre motor. Probabil, mașina este echipată cu V8 natural aspirat de 6.2 litri de la GM, pe care Icon obişnuieşte de regulă să-l folosească. Din fabrică FJ44 a fost oferit doar cu agregate cu patru şi şase cilindri în linie.

Icon FJ44 are un preţ de start de 210.000 de dolari!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-acest-pickup-retro-toyota-costa-cat-un-nou-land-cruiser-prado-nu-numai-pentru-faptul-cum-arata/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/