BMW introduce noul 520d Efficient Dynamics. Cât consumă la 100 de km parcurşi

Compania germană BMW a anunţat cea mai eficientă versiune cu motor diesel a noii generaţii Seria 5 G30 la capitolul consum de combustibil.

Aceasta se numeşte 520d Efficient Dynamics şi promite să aibă folosească mai puţin de 4.0 litri de carburant la 100 de kilometri parcurşi.

Sub capota acestui sedan se ascunde acelaşi propulsor de pe un 520d obişnuit, un turbodiesel de 2.0 litri care produce 190 cai putere şi 400 Nm de cuplu (disponibil între 1.750 şi 2.500 rpm).

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 5 G30 – Premieră

În comunicatul de presă se mai menţionează că motorul lucrează împreună cu un turbocompresor montat pe rulmenţi cu bile, precum şi cu un sistem de recirculare a gazelor de eșapament de înaltă presiune, dar şi cu un card-controler al pompei de ulei.

Transmisia este una automată ZF cu opt trepte, iar împreună cu agregatul, asigură o acceleraţie până la 100 de km/h în 7.5 secunde.

Potrivit informaţiilor furnizate de producător, la fiecare 100 de kilometri parcurşi sedanul BMW 520d Efficient Dynamics foloseşte 3.9 – 4.3 litri de carburant. De asemenea, automobil mai este numit şi un eco-campion în gama sa, având emisii de noxe estimate la 102 g/km.

BMW 520d Efficient Dynamics a mai primit un kit exterior aerodinamic optimizat, care contribuie la economia de combustibil, dar şi un filtru de particule, un catalizator de oxidare și un catalizator NOX.

Vânzările modelului vor începe în acest an.

Vezi şi: (foto) Noul BMW 530e iPerformance este un sedan sport care poate consuma doar doi litri de carburant la 100 de km parcurși

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/