(video) Premieră: Koenigsegg dă lovitura cu noul Gemera – hiper automobil hibrid cu patru locuri şi motor cu trei cilindri

Suedezii de la Koenigsegg urmau să facă din nou senzaţie la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, de această dată cu mai multe maşini aranjate într-un stand semnificativ mai mare în dimensiuni, însă pentru că ediţia din acest an a fost anulată şi-a arătat premierele “online”, reuşind şi în acest mod să uimească o lume întreagă.

Interesant însă este că prezentarea maşinilor a fost organizată şi filmată chiar la standul amenajat la centrul expoziţional Palexpo, acolo unde urma să se desfăşoare Salonul Auto, înainte de a-l demonta şi a pleca acasă!

Una dintre premiere este noul Gemera! Producătorul îl numeşte primul automobil de tip Mega-GT şi primul Koenigsegg din istorie pentru patru pasageri!

“Performanța finală a aparținut lumii maşinilor cu două locuri şi cu un spațiu de bagaje foarte limitat – dar până acum. Gemera este o categorie de mașini complet nouă, unde un megacar extrem întâlnește un interior spațios și un tren de rulare prietenos cu mediul. Ceea ce a rezultat numim Mega-GT”, spune CEO-ul și fondatorul Christian von Koenigsegg, care şi-a implicat chiar propria familie în prezentare.

Lucrurile prin care se face unic noul Gemera:

  • Patru locuri pentru patru pasageri adulţi şi spaţiu pentru bagajele lor.
  • În ciuda faptului că este un automobil cu patru locuri, Gemera depășește cu ușurință la capitolul performanţe majoritatea mega maşinilor cu două locuri, atât cu motoare cu combustie internă, cât și cu propulsie exclusiv electrică. Totuși, obiectivul creării Gemera se concentrează pe rularea pe drumuri publice pe distanţe lungi, cu familia sau prietenii, în confort, stil și siguranță, dar şi cu performanțe care nu au putut fi experimentate niciodată.
  • Are un tren de rulare şi o unitate de propulsie inovatoare (compusă dintr-un motor twin-turbo pe benzină cu trei cilindri şi un volum de 2.0 litri (de doar 70 kg), asistat de trei motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată din spate și unul pe arborele cotit al motorului cu combustie), care produce în total 1.727 CP şi 3.500 Nm de cuplu! Poate face 0-100 km/h în doar 1.9 secunde şi poate ajunge la maxim 400 de km/h!
  • Gemera, dacă este conectat la priză pentru a fi încărcat și umplut cu etanol de generație a doua (Gen 2.0) sau metanol neutru CO2 precum Vulcanol sau orice amestec al acestuia, devine cel puțin la fel de neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 ca o mașină electrică pură care funcționează pe o sursă electrică. Înainte ca aceste surse de combustibil regenerabile din a doua generație să fie mai accesibile, Gemera poate fi alimentată și cu E85 sau în cel mai rău caz cu benzină normală.
  • Echipat cu trei motoare electrice, Gemera poate fi condusă complet silențios cu o viteză de până la 300 km/h, iar bateria puternică de 800 V oferă o autonomie de până la 50 km. Împreună cu un rezervor de benzină de 75 litri, autonomia totală se ridică la 1.000 de km.
  • Mai are la bord transmisia brevetată cu o singură treaptă pentru modul Drive – Koenigsegg Direct Drive, roţi directoare spate, sistem de tracţiune integrală cu funcţie de vectorizare a cuplului.
  • Jantele sunt din fibră de carbon de 20 şi 21 de inci, cu design nou, numite AirCore, care cântăresc sub 9 kg fiecare. Eşapamentul îi este din titan de la Akrapovic. Suspensia îi este cu două braţe pe ambele punţi şi cu amortizoare adaptive hidraulice pe bază de gaz. Mecanismele de frânare sunt carbo-ceramice cu discuri de 415 mm pe faţă şi 390 mm pe spate.
  • Gemera este una dintre cele mai sigure super maşini de pe pământ și este concepută pentru omologarea la nivel mondial. Gemera este realizată pe un şasiu cu o caroserie monococă din fibră de carbon foarte dură, unde se mai găsesc şase airbag-uri inteligente, un sistem de control al stabilității, sistem de control al tracţiunii, ABS și un complex de sisteme de asistenţă ADAS 2.5 (inclusiv cu un Cruise Control Adaptiv). Ambele scaune posterioare au chiar sisteme de prindere ISOFIX.
  • Măsoară 4.975 x 1.988 x 1.295 x 3.000 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Volumul spaţiilor de depozitare de sub capotă şi din portbagaj este de 200 litri, iar pe acoperiş poate fi instalat încă un roof box.
  • În habitaclu are tocmai 8 suporturi pentru pahare (câte patru cu încălzire şi răcire), afișaje infotainment centrale pentru pasagerii faţă/spate de 13 inci fiecare, încărcătoare de telefon fără fir pentru pasagerii din față/spate, Apple CarPlay, Internet și Wi-Fi la bord, sistem audio de ultimă generație cu 11 difuzoare, camere exterioare și interioare, 4 lumini de citire, scaune încălzite şi cu spumă cu capacitate de a memora silueta pasagerilor, scaune frontale reglabile electric cu centuri de siguranţă integrate cu o greutate de doar 17 kg fiecare, sistem Autoskin, sistem de climatizare pe trei zone, etc.
  • Gemera menține trăsături de recunoscut a maşinilor Koenigsegg, cum ar fi parbrizul său inspirat din cel al unui avion de luptă, montanţi A ascunși, unghiuri simple, console scurte și prize mari de aer. Designul frontal îi este inspirat de la primul prototip Koenigsegg – Koenigsegg CC din 1996.
  • Intrarea şi ieşirea din habitaclu se realizează prin portierele numite Koenigsegg Automated Twisted Synchrohelix Actuation Doors (KATSAD), cu deschidere largă, în timp ce nişte montanţi B lipsesc.

Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată. Vor exista doar 300 de maşini! Te invităm să explorezi şi comunicatul de presă ataşat pentru a te uimi de alte dotări pe care le are.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Află mai multe detalii din comunicatul de presă integral:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/10/Koenigsegg-Gemera-Press-Release.pdf”]

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise