Noua Mazda6 va fi şi un.. coupe? Primele informaţii vin din presa americană

A patra generație Mazda6 va vedea lumina zilei în 2022, va ajunge în vânzare până la sfârșitul aceluiaşi an și va fi radical diferită de predecesorii săi în ceea ce privește aspectul, nivelul de finisare și prețurile. Astfel de informaţii vin de la colegii de la Car and Driver, care spun că materialul cu aceste detalii urma să apară în ediţia revistei din mai.

Drept surse proprii se indică detalii din scurgeri de planuri de dezvoltare a produselor, imagini spion și unele declaraţii ale insiderilor, amestecate cu  informații care au fost deja dezvăluite oficial.

Materialul a fost finalizat la începutul lunii martie, înainte ca industria auto să înceapă să simtă efectele majore ale pandemiei de COVID-19. Cum mulți producători auto se află acum într-o întârziere sau întrerupere a programelor de dezvoltare, datele de debut și de start ale vânzărilor se pot schimba.

Reieşind din faptul că în SUA şi Europa, în 2019, nu s-au vândut mai mult de 25.000 de exemplare în fiecare parte a lumii, statisticile de vânzări arată că Mazda ar trebui deja să întreprindă ceva, cea mai bună idee fiind schimbarea formatului modelului 6.

Acum aproape un an, Mazda a anunțat dezvoltarea unei platforme fundamental noi, cu o poziţionare longitudinală a grupului motopropulsor și agregate cu şase cilindri în linie, pe benzină și diesel, compatibile cu ea. În același timp, s-a anunțat că noile motorizări vor fi asistate electric, în cadrul unui sistem mild hybrid de 48 V, de un demaror-generator, şi/sau vor fi parte a unor centrale plug-in hybrid mai complexe, care vor permite rularea pe o distanţă decentă folosind doar electricitate. Standard tracţiunea va fi pe roţile din spate, dar se pregăteşte şi un i-Activ AWD.

Car and Driver scrie că anume noua generaţie Mazda6 va fi primul model care va sta pe noua platformă, iar vânzarea maşinii va începe prin trimestrul IV din 2022 (cu condiția, desigur, ca pandemia de COVID-19 să nu provoace daune ireparabile companiei japoneze).

Designul noului produs va fi realizat în spiritul conceptului Mazda Vision Coupe din 2017, adică exteriorul promite să fie uimitor, în timp ce interiorul va bucura ochii cu un minimalism premium bazat pe materiale naturale. Este prea devreme de a constata dimensiunile sale, dar cel mai probabil, noua Mazda 6 va fi la acest capitol aproape de proporţiile lui BMW Seria 5, în timp ce costul îi va fi la nivelul unui BMW Seria 3.

Mutarea Mazda6 pe noua platformă cu motor instalat longitudinal era de așteptat, însă colegii americani ne spun şi despre alte detalii interesante.

Noua Mazda6 va avea şi o variantă cu doar două portiere, adică sub forma unui corp de coupe, cel mai probabil inspirată din conceptul RX-VISION din 2015! Și astfel Mazda va satisface nevoia fanilor săi într-o nouă mașină sport.

Corpul de break este probabil să fie păstrat pentru că în Europa sunt încă populare.

Un alt detaliu interesant este că noile motoare cu şase cilindri în linie, pe care le pregăteşte Mazda, se vor putea găsi şi sub capota unor modele Toyota şi Lexus, ceea ce înseamnă că, probabil, Supra facelift sau noua sa generaţie va fi o maşină de origine pur japoneză. Aceleași motoare sunt de așteptat pe noile generaţii Lexus IS și RC.

Amintim că, în 2017, Mazda și Toyota s-au alăturat unei alianțe pentru dezvoltarea în comun a mașinilor electrice și hibride, astfel încât colaborarea inclusiv pe partea de motoare nu ar trebui să ridice întrebări. De asemenea, în unele modele Toyota vom vedea cu siguranță o instalaţie plug-in hybrid de tip secvențial, cu un motor rotativ, care a fost anunțată recent că o va primi noua Mazda MX-30.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-100-de-ani-mazda-compania-anunta-o-editie-speciala-pentru-toate-modelele-din-gama/

Ştiai asta? Motivul pentru care Mazda a instalat o baterie “mică” pe primul său electromobil

https://autoblog.md/noua-mazda3-a-fost-desemnata-masina-anului-2020-in-lume-cu-cel-mai-bun-design/

Cmentariile sunt închise