(video) Premieră: Noile Alfa Romeo Giulia şi Stelvio facelift, alături de seria specială Competizione

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Modelele Alfa Romeo Giulia şi Stelvio există pe piaţă de şase şi respectiv cinci ani. Până în prezent au fost supuse de mai multe ori unor actualizări minore, pentru a nu-şi pierde atractivitatea în ochii unor clienţi, însă iată că abia acum este gata un facelift cu drepturi depline, fiind schimbat şi aspectul. Modificările s-au realizat conform unui singur program și au afectat cele două mașini în mod egal.

Caracteristici cheie:

  • Principala schimbare evidentă – noi faruri asemănătoare celor montate pe Tonale. Blocurile optice cu matrici adaptive au trei secţiuni luminoase, precum şi semnalizatoare de direcţie animate, toate în aceeaşi formă a farului.
  • Printre altele, grilele inferioare din bara de protecție au fost schimbate, existând o plasă diferită şi în grila de radiator specifică mărcii, numită Trilobo. În partea posterioară, stopurile sedanului sunt întunecate, în timp ce ale crossoverului au lentile noi şi sunt transparente. Barele de protecţie au suferit un retuş minor.
  • Interiorul însă practic nu s-a schimbat deloc. Principala noutate este un panou de bord digital de 12.3 inchi în spatele volanului, din nou luat de la Tonale. Monitorul este adâncit în două cadrane specifice mărcii şi există moduri grafice Evolved, Relax și Heritage din care să alegeți. Sistemul multimedia este operat pe un ecran de 8.8 inchi, dar software-ul este nou și a apărut o funcție de actualizare over-the-air (OTA).
  • Alfa Romeo a implementat, de asemenea, tehnologia NFT pentru a stoca informații despre mașini și întreținere pe blockchain. Pentru prima dată asta a apărut la Tonale.
  • Guilia și Stelvio vor fi acum oferite în nivele de echipare Super, Sprint, Ti și Veloce. Iar în vârful gamei se află noua serie specială Competizione, introdusă pentru a marca lansarea modelelor facelift. Are la bază echiparea Veloce şi se poate combina cu orice motor, oferind în plus o vopsea exclusivă Moon Light gri mat pentru caroserie, etriere de frână roșii, jante de 21 inchi pentru SUV, suspensie adaptivă, sistem audio Harman/Kardon, tablou de bord tapițat cu piele și scaune cu cusături roșii, dar și echipamente bogate în dotări.
  • Singura actualizare tehnică este readucerea în gamă a motorului de bază: un turbodiesel de 2.1 litri cu 160 CP + tracţiune spate. Restul propulsoarelor sunt același: același motor diesel este oferit în versiunile de 190 și 210 CP, iar motorul 2.0 turbo pe benzină produce 200 sau 280 CP. Toate sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu opt trepte, cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Versiunile Quadrifoglio nu au fost încă actualizate.

Modelele actualizate vor fi puse în vânzare din februarie 2023. În Italia natală costă de la 49.000 euro (Giulia), respectiv minimum 56.000 pentru Stelvio.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise