(foto) Noul Hennessey Venom 1200 Mustang GT500 va exista în 66 de exemplare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hennessey Performance introduce Venom 1200 Mustang GT500 – unul dintre cele mai puternice muscle car-uri pe care le-a produs vreodată. Are la bază emblematicul GT500 care în scurt timp intră în istorie, dat fiind faptul că Ford a lansat noua generație Mustang.

Şi spre deosebire de ultima creatură a Shelby American, produsul Hennessey poate fi utilizat pe drumurile publice!🔥

Shelby GT500 din fabrică are un V8 supraalimentat de 5.2 litri, construit manual, care livrează 771 CP/847 Nm – este cel mai puternic motor din fabrică care a fost pus vreodată sub capota emblematicului ponei. Cu toate acestea, Ford lasă o mare parte din potențialul vehiculului neexploatat, spune compania lui John Hennessey.

Inginerii atelierului au făcut modernizări ample setării din fabrică pentru a crește considerabil puterea și cuplul. Acestea includ un compresor de 3.8 litri de capacitate mai mare, un sistem de inducție cu debit mare, noi injectoare, un sistem de alimentare cu combustibil modificat și un sistem de separare aer/ulei.

În plus, fitingurile, liniile, curelele și dispozitivele de tensionare sunt schimbate, iar cutia de viteze cu dublu ambreiaj a fost recalibrată pentru a putea procesa puterea mai mare. În cele din urmă, vehiculul este calibrat pe dinamometrul intern Hennessey, înainte de a fi testat pe drum.

Rezultatul modificărilor: 1221 CP la 7.600 rpm (cu benzină E85) şi 1.223 Nm la 5.200 rpm!

Costul transformării este de minimum 59.950 dolari, pe lângă maşina propriu-zisă, care poate fi oferită şi de cei care o deţin deja. Pachetul Venom 1200 mai oferă insigne unice și o placă specială cu numărul de serie. Alţi 4.950 dolari costă o livrea exterioară făcută în stilul celei folosite de Ford Mark II GT40, participant la cursa de 24 de ore de la Daytona din 1966.

Doar 66 de exemplare Venom 1200 vor fi construite la nivel global.

Cmentariile sunt închise