(video) LA Auto Show 2022: Premieră – Noul Porsche 911 Dakar e limitat şi scump

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche sărbătorește o premieră mondială extraordinară la Salonul Auto de la Los Angeles: noul 911 Dakar! Limitat la doar 2.500 de exemplare, acest model exclusivist nu demonstrează doar toate posibilitățile nelimitate ale conceptului 911, ci şi evocă prima victorie generală a Porsche în Raliul Paris-Dakar din 1984.

Victoria importantă a marcat, de asemenea, nașterea tracțiunii integrale pe 911. Acesta este motivul pentru care noul 911 Dakar este oferit și cu un pachet opțional Rallye Design, care amintește de acea mașină emblematică câștigătoare.

Caracteristici cheie:

  • Primul detaliu izbitor al noului Porsche 911 Dakar este garda sa la sol, care este cu 50 mm mai mare decât cea a unui 911 Carrera cu suspensie sport (cifre exacte nu se anunţă). Iar sistemul standard de ridicare poate ridica capetele din față și din spate cu încă 30 mm, pentru un total de 80 mm. Garda la sol și unghiul de rampă rivalizează cu cele ale SUV-urilor tradiţionale, spune Porsche, deci este de peste 20 cm.
  • Sistemul de ridicare nu este folosit doar pentru a traversa încet obstacolele, ci este o parte integrantă a șasiului modificat. Setarea “high level” este disponibilă pentru aventuri off-road ambițioase, cu viteze de până la 170 km/h. Peste această viteză, mașina coboară automat înapoi la nivelul său normal.
  • Maşina se oferă cu anvelope Pirelli Scorpion All Terrain Plus special dezvoltate (de dimensiuni 245/45 ZR 19 în față și 295/40 ZR 20 în spate). Modelul compact al benzii de rulare are o adâncime de 9 mm, iar pereții laterali ranforsați și firele constau din două pliuri de carcasă. Toate acestea fac ca anvelopele să fie ideale chiar și pentru un teren dificil și sunt foarte rezistente la tăiere.
    • Anvelopele de vară și de iarnă Pirelli P Zero sunt disponibile ca opțiune, de asemenea, cu două pliuri de carcasă. Dar anvelopele all-terrain vin standard și oferă o dinamică ca a mașinilor sport și pe șosea.
  • De propulsie răspunde un benzinar boxer biturbo de 3.0 litri şi cu șase cilindri. Produce 480 CP şi 570 Nm. Noua mașină sport sprintează până la 100 de km/h în 3.4 secunde, iar din cauza anvelopelor viteza maximă e limitată la 240 km/h.
  • Standard se oferă cutie PDK în opt trepte şi sistem de tracţiune integrală, direcţie pe puntea din spate, suporturi de motor de pe 911 GT3 şi sistem de stabilizare anti ruliu PDCC.
  • Performanța maximă off-road este asigurată de două noi moduri de condus, care pot fi selectate cu ajutorul comutatorului rotativ de pe volan.
    • Modul Rallye este ideal pentru suprafețe libere, neuniforme și propune tracțiune integrală orientată spre spate.
    • Iar în modul Off-road, garda la sol este setată să se modifice automat la nivelul maxim. Acest mod este conceput pentru tracțiune maximă pe teren dificil și pe nisip.
    • Ambele noi moduri de condus sunt dotate și cu noul Rallye Launch Control, care permite o accelerare impresionantă pe suprafețele libere și permite alunecarea roților cu aproximativ 20%.
  • Modelul 911 Dakar a mai primit un spoiler spate ușor nou dezvoltat, fix, realizat din CFRP și o capotă din carbon cu prize de aer preluate de la 911 GT3. Există, de asemenea, detalii standard off-road, cum ar fi inelele de remorcare din aluminiu roșu, bosaje proeminente şi elemente de protecție din oțel inoxidabil. Prizele de aer laterale din partea frontală, reproiectate, sunt la fel protejate împotriva pietrelor zburătoare de grile din oțel inoxidabil.
  • Acoperișul modelului Porsche 911 Dakar dispune de o priză vizibilă de 12 volți pentru a putea fi conectate LED-urile unui portbagaj de acoperiş. Cu o capacitate de 42 kg, suportul poate găzdui fără probleme echipamente de raliuri, cum ar fi canistre de combustibil și apă, lopeți pliabile și plăci de tracțiune. Un cort pe acoperiș este, de asemenea, disponibil.
  • În interior, 911 Dakar subliniază ambițiile sale sportive cu scaune-scoică standard. Cele posterioare au fost eliminate. Sticla ușoară și o baterie ușoară contribuie la păstrarea celor 1.605 kg, modelul fiind cu doar 10 kg mai greu decât un 911 Carrera 4 GTS cu PDK.
    • O caracteristică definitorie a interiorului Dakar sunt suprafețele standard Race-Tex cu cusături decorative în Shade Green, care este, de asemenea, disponibil exclusiv ca finisaj exterior metalizat pentru caroserie.
    • Pachetul Rallye Sport cu o cuşcă de protecţie, centuri de siguranță în șase puncte și extinctor, este opțional.
  • În centrul pachetului opțional Rallye Design de la Porsche Exclusive Manufaktur se află un finisaj de vopsea în două tonuri: White/Enzian Blue Metallic. Este pentru prima dată când Porsche implementează combinația de vopsea bicoloră și folie decorativă în producția de serie!
    • Pe partea laterală a vehiculului, clientul poate alege un număr individual de cursă între 0 și 999.
    • În plus față de dungile de raliu în roșu și auriu, Dakar 911 cu Rallye Design Package, a cărui apariție se bazează pe vehiculul câștigător al Raliului Paris-Dakar din 1984, poartă și inscripția “Roughroads” pe uși. Termenul este o marcă înregistrată și reflectă conceptul 911 Dakar.
    • Jantele vopsite în alb și banda roșie a stopurilor, spre deosebire de vehiculul standard, completează aspectul distinctiv.
    • Alte elemente importante pot fi găsite în interior: Extended Race-Tex și împrejurimile din piele, precum și centurile de siguranță și accentele în Sharkblue.
  • Clienții 911 Dakar pot comanda un exclusiv Porsche Design Chronograph 1 ‒ 911 Dakar sau un Chronograph 1 ‒ 911 Dakar Rallye Design Edition pentru a se potrivi maşinii. Pentru prima dată, carcasa uşoară este fabricată din carbură de titan deosebit de rezistentă la zgârieturi.

Noul Porsche 911 Dakar poate fi comandat acum! În ţara noastră costă minimum 235.000 de euro, exact cât un 911 GT3 RS!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise